Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nestaju pčele

BiH: Masovno ugibaju pčele

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Hercegovačkom mjestu Buhovopčelar pčelar je policiji prijavio da su mu uginule pčele u čak 45 košnica, izjavila je policija Zapadno-hercegovačkog kantona.

Kada je pčelar izrazio sumnju da je uzrok uginuća pčela trovanje, dio pčela i uzoraka meda poslani na vještačenje, piše 24 sata.info.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik obrana želi Schmidtovo svjedočenje Nastavljeno suđenje Dodiku, a on poručio: "Ovo je namješteni politički proces" Iris Žerić, koordinator kampa Lipa Migrantski kamp Lipa Nakon što je razbijen krijumčarski lanac koji je zarađivao milijune eura Dnevnik Nove TV doznao što se događa u kampu pored granice s Hrvatskom: "Ima ih na svakom koraku"

>> Nestanak pčela počinje se osjećati

>> Misteriozno nestale pčele u Engleskoj i SAD-u 

>> Mobiteli uzrokuju masovni nestanak pčela

Nestanak pčela zabilježen je u cijelom svijetu. Primjerice, u SAD-u je prošle godine zabilježen nestanak čak 70 posto pčelinje populacije. Slični pomori zabilježeni su i u Kanadi, ali i u nekim europskim zemljama. 

Albert Einstein je rekao 'da pčele nestanu sa lica zemlje, čovječanstvu bi preostalo još samo četiri godine života. Da nema oprašivanja, pa ni biljaka i životinja, ne bi bilo ni ljudi', upozorio je Einstein.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene