Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Gubim dobrog prijatelja"

Kolabirao usred izvedbe pa preminuo: Glazbeni svijet se oprašta od austrijskog dirigenta Stefana Soltesza

Stefan Soltesz
Stefan Soltesz Foto: Facebook / Bayerische Staatsoper
Austrijski dirigent Stefan Soltesz preminuo je u petak navečer nakon što je kolabirao usred izvedbe opere u Münchenu, objavila je u subotu operna kuća toga njemačkog grada.

S "konsternacijom i dubokom tugom Bavarska opera objavljuje i potvrđuje vijest o smrti Stefana Soltesza", stoji u priopćenju za javnost.

Soltesz je umro u petak navečer "nakon što je kolabirao na pozornici za vrijeme izvedbe opere Richarda Straussa 'Tiha žena', dok je ravnao orkestrom u Nacionalnom kazalištu" u Münchenu, stoji u objavi Bavarske opere.

Trenutačno nisu dostupne pojedinosti o uzroku njegove smrti. Glavni ravnatelj Bavarske opere Serge Dorny tvitao je da je "duboko ožalošćen" zbog smrti 73-godišnjeg dirigenta.

"Izgubili smo talentiranog dirigenta, a ja gubim dobrog prijatelja. Moje su misli s njegovom suprugom Michaelom", napisao je.

Austrijski maestro mađarskog porijekla je za vrijeme svoje dugogodišnje karijere ravnao orkestrima opernih kuća u Beču, Grazu, Hamburgu i Berlinu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Znanstvenik, erudit, poliglot... U 94. godini u Zagrebu preminuo istaknuti akademik Viktor Žmegač

Od 1988. do 1993. bio je glazbeni direktor Kazališta Brunswick u središnjoj Njemačkoj i dirigent Flamanske opere u Antwerpenu i Gentu od 1992. do 1997. godine. Na pozornici Bavarske opere debitirao je 1995. godine.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene