Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rekordna krađa u SAD-u

Amerikanac ukrao 130 milijuna brojeva kreditnih kartica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Amerikanac optužen je u ponedjeljak za krađu brojeva više od 130 milijuna bankovnih kartica, što je najveća takva krađa u Sjedinjenim Državama dosad, priopćilo je američko ministarstvo pravosuđa.

Albert Gonzales koji je trenutačno u pritvoru, mogao bi biti kažnjen s 20 godina zatvora i nekoliko stotina tisuća dolara globe. Optužena su i dvojica njegovih pomagača čija imena nisu objavljena. Kako navodi ministarstvo, riječ je o 'najvećoj krađi kreditnih i platnih kartica koja se ikad dogodila u SAD-u'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zaduživanje 'Europo, gotovo je sa životom na kreditnu karticu!' Slika nije dostupna Priznao krivnju Za krađu brojeva kreditnih kartica dobio 20 godina zatvora

Početkom 2006. mladi informatički pirat i njegovi ortaci 'smislili su sofisticiran način' upada u informatički sustav veletrgovina i financijskih ustanova kako bi otuđili bankovne podatke o njihovim klijentima, objavilo je ministarstvo. Zatim su te podatke slali na servere u nekoliko američkih država, ali i u Nizozemskoj, Latviji i Ukrajini i pronašli su način kako će prikriti svoj trag u ukradenim informatičkim sustavima, dodalo je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene