Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bijela kuća 'jako razočarana'

Rusija: Pregovori o Snowdenovom 'novom statusu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je Snowden dobio azil u Rusiji , američki veleposlanik Michael McFaul razgovarao je sa diplomatskim savjetnikom Kremlja Jurijem Ušakovom o Snowdenovom 'novom statusu'.

Američki veleposlanik u Moskvi Michael McFaul razgovarao je  s diplomatskim savjetnikom Kremlja Jurijem Ušakovom o 'novom statusu' bivšeg američkog obavještajca Edwarda Snowdena, koji je u Rusiji dobio privremeni azil na godinu dana, objavilo je američko veleposlanstvo u Moskvi.

'McFaul i Jurij Ušakov razgovarali su o smanjenju nuklearnog naoružanja, sustavu proturaketne obrane, Siriji, trgovini, ljudskim pravima i novom Snowdenovom statusu', objavilo je veleposlanstvo na Twitteru.

Snowden je u četvrtak dobio azil u Rusiji na godinu dana i nalazi se na 'sigurnom' mjestu, rekla je njegova ruska odvjetnica, odbivši kazati gdje se on točno nalazi.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik Sigurnosni forum Dodik ponovo u Rusiji: Pogledajte s kim se prvo susreo Vladimir Putin Jedna od sankcija Rusija upozorava Europu: Naša je odmazda spremna!

>>Snowden zahvalio Rusiji: Pravda je pobijedila!

Bijela kuća poručila je da je 'jako razočarana' ruskom odlukom da odobri azil Snowdenu koji je objavio pojedinosti američkog obavještajnog programa nadzora telefonskih i internetskih komunikacija i kojega je SAD tražio zbog špijunaže. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene