Obavijesti Video Pretražite Navigacija
jedan od osnivača sns-a

Evo zašto Vučić nije pozvao Tomislava Nikolića na proslavu rođendana stranke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čelnik Srpske narodne stranke (SNS) i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na proslavu 14. rođendana stranke prošle subote nije pozvao osnivača i bivšeg predsjednika Srbije Tomislava Nikolića.

Bivši predsjednik Srbije Tomislav Nikolić jedan je od osnivača stranke pa se očekivalo kako će biti na proslavi u Leskovcu gdje su se okupili deseci visokih uzvanika SNS-a. No, kako piše Nova.rs, to i ne čudi toliko s obzirom na to da su odnosi Vučića i Nikolića već dugo na ledu.

Spomenuti portal piše kako su odnosi narušeni kad se Nikolić odlučio povuči s mjesta predsjednika strane kako je i obećao tijekom kampanje za unutarstranačke predsjedničke izbore 2012. godine. Nakon Nikolićeva povlačenja slijedi uzlet Vučića koji je preuzeo SNS i riješio se gotovo svih kadrova svog prethodnika. Sukob je kulminirao 2007. godine uoči predjedničkih izbora u Srbiji kada je izgledalo da će Nikolić ući u drugi mandat.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić JOŠ IMA NEPOPUNJENIH MJESTA Vučić objavio novi sastav srbijanske vlade, u njoj je i predstavnik Hrvata

Pročitajte i ovo Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić NE PRESTAJE S HVALJENJEM Aleksandar Vučić: "I ostavka je opcija u taktici Srbije, ja bih državi kupio šest do devet mjeseci"

No, umjesto da se kandidira Nikolić je odlučio napustiti politički život te je dobio "političku kompenzaciju" u obliku mjesta čelnika Nacionalnog savjeta za koordinaciju suradnje s Rusijom i Kinom. Uz to, Nikolić i dalje živi u luksuznoj vili na Dedinju u Užičkoj 23 na trošak države koja za to izdvaja oko 5000 eura mjesečno, piše Nova.rs.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene