Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Tore Andre Flo u Leedsu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši norveški nogometni reprezentativac 33-godišnji Tore Andre Flo karijeru će nastaviti u redovima posrnulog engleskog drugoligaša Leeds Uniteda.

Flo je u Leeds došao iz norveške Vaalerenge u čijim redovima je proveo posljednje dvije sezone, a za engleski klub je potpisao ugovor do konca sezone. Na njegovom dolasku najviše je inzistirao menadžer Dennis Wise koji je s njim igrao zajedno u momčadi Chelsea.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zakazalo osiguranje VIDEO Napadnut britanski premijer: Bio je dovoljan trenutak nepažnje tjelohranitelja! Slika nije dostupna Magnetsko polje Riješen misterij Zemljine jezgre star 300 godina

"Flo je iskusan napadač koji nam u ovom trenutku najviše treba. Još uvijek igra kvalitetno i neće mu trebati vrijeme za prilagodbu jer je dugo vremena igrao u engleskom nogometu," kazao je Wise.

Norveški napadač je četiri sezone nosio dres Chelsea i za momčad sa Stamford Bridgea postigao je 50 pogodaka, a na "Otoku" je igrao i za Rangers, te Sunderland. Kraće vrijeme je proveo u talijanskoj Sieni, a branio je i boje norveških klubova Stryna, Sogndala, Tromosoa i Branna.

Premda je tri puta bio engleski prvak, a prije samo pet godina igrao je u polufinalu nogometne Lige prvaka, Leeds United trenutačno proživljava pravu dramu i nalazi se na rubu ispadanja iz Championshipa, drugog razreda engleskog nogometa. Momčad s Elland Roada nakon 27 kola zauzima predposljednju, 23. poziciju sa svega 24 boda, tri boda više od Southenda na začelju, te tri boda manje od Hulla koji se nalazi u sigurnoj zoni. U dva navrata 1946/47 i 2003/04 Leeds je ispao u niži rang, a 1936/37 se jedva spasio.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene