Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kup UEFA: Dinamo - Ajax 0:1

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U prvoj utakmici 1. kola Kupa UEFA nogometaši Dinama izgubili su na Maksimiru od Ajaxa sa 0-1 (0-0).

Strijelac: 0-1 Rommedahl (62).

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna UEFA Europa League umjesto Kupa UEFE? Slika nije dostupna Hertha ide u Kup Uefe zahvaljujući 'fair-playu'

Pred 27.000 gledatelja sudio je Lannoy iz Francuske.

DINAMO: Koch, Etto, Drpić, Schildenfeld, Čale, Vukojević (Guela, 70), Pokrivač, Sammir, Vugrinec (Šokota, 46), Modrić, Balaban

AJAX: Stekelenburg, Emanuelson, Vermaelen, Stam, Ogararu, Van der Wiel, Maduro, Heitinga, Gabri, Rommedahl (Suarez, 78), Huntelaar (Luque, 84) 

Hrvatski nogometni prvak nakon prvog dvoboja 1. kola Kupa UEFA praktički je izgubio izglede za prolazak u Ligu UEFA, što je bio Dinamov cilj uoči početka sezone.

U vrlo lošoj utakmici u kojoj su obje momčadi više pazile da ne prime pogodak nego da ugroze suparnička vrata jedini gol stigao je nakon kardinalne pogreške Dinamove obrane, točnije Gordona Schildenfelda u 62. minuti. 

Schildenfeld je doslovno poklonio loptu Rommedahlu na
20-ak metara od Dinamova gola, danski reprezentativac je odigrao dupli pas s Huntelaarom, izbio sam pred vratara Kocha kojega je rutinski obišao i poslao loptu u praznu mrežu.

>> Ivanković: 'Glupa greška dovela nas je do poraza' 
 
Inače, usprkos opreznoj igri u prvom poluvremenu Dinamo je imao više od igre i dva puta ozbiljnije zaprijetio Ajaxovom vrataru Stekelenburgu. 

Već u 5. minuti Schildenfeld je bio najviši u kaznenom prostoru gostiju nakon Modrićeva kornera, ali Stekelenburg je sjajno reagirao i uspio izvaditi loptu iz samog desnog kuta svojih vrata. 

Drugu prigodu Zagrepčani su imali u 32. minuti kada je lopta slučajno došla do Ognjena Vukojevića na rubu kaznenog prostora, ali njegov prizemni šut ponovno je sjajnom intervencijom zaustavio Stekelenburg.

Na početku drugog poluvremena neprimjetnog Vugrineca zamijenio je Šokota i već u 49. minuti odličnim građenjem pripremio priliku za Sammira, no Brazilac nije pogodio okvir gola.

Ajaxova pobjeda mogla je na kraju biti i izraženija da je Huntelaar u 80. minuti s metra udaljenosti uspio pospremiti Suarezovo ubacivanje u mrežu.

Prema viđenome u prvom dvoboju izgledi da Dinamo svlada Ajax u Amsterdamu ravni su nuli, pogotovo jer bi Zagrepčani za prolazak morali postići dva pogotka. 

Uzvrat je 4. listopada u Amsterdamu. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene