Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Hrvatske tenisačice smrzavaju se u Japanu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ni drugi dan treninga hrvatske ženske teniske reprezentacije u japanskom Mikishiju kod Kobea nije donio ništa nova u uvjetima. Opet se treniralo po velikoj hladnoći, sasvim neprimjerenoj teniskim natjecanjima u dvorani.

"Mislio sam da sam prošao sve, ali ovo, da se sjedeći na klupi u dvorani mogu smrznuti, nisam doživio. Jeleni Kostanić-Tošić su Japanke u Australiji rekle da bi moglo biti hladno, no ovo je ipak previše", rekao je Goran Prpić, izbornik hrvatske reprezentacije koja će 2. i 3. veljače igrati protiv Japana u susretu 1. kola Svjetske skupine II Fed Cupa.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odšteta obitelji strojovođe HŽ-Infrastruktura odgovorna za nesreću kod Kupjaka Slika nije dostupna Struka prognozira Božinović: Ubojstvo bin Ladena neće utjecati na naše akcije u Afganistanu

Temperatura u dvorani je oko 6 stupnjeva Celzija i ne samo što nije lako igračicama na treningu nego je teško pratiti ga i sa strane. Neočekivano su sastavni dio teniske opreme postale duge zimske jakne do gležnjeva i rukavice. No hladnoća izravno utječe i na igru, jer je odskok lopte na niskim temperaturama sasvim drugačiji nego u "normalnim" uvjetima.

"Kao da smo lopte u zimskim uvjetima ostavili preko noći u automobilu na parkiralištu", kazala je Ana Vrljić, dok je izborik Prpić dodao: "Lopte zbog hladnoće sasvim drugačije reagiraju, gotovo uopće ne odskaču. Dok su nove jednostavno su prebrze, toliko da su minimalne šanse da će se igrati dugi poeni. Tek nakon što se malo istroše moguća je igra, no kako se lopte mijenjaju već nakon sedmog te devet gemova do toga možda neće ni doći."

Zbog ovakvih uvjeta s posebnim se zanimanjem proučava pravilnik Međunarodnog teniskog saveza (ITF) i moguća rješenja, poput eventualnog preseljenja u neku drugu dvoranu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene