Obavijesti Video Pretražite Navigacija

F1: Sad ili nikad za Giancarla Fisichellu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predstojeća sezona Formule 1 bit će ključna za Talijana Giancarla Fisichellu, koji će na mjestu prvog vozača Renaulta zamijeniti dvostrukog svjetskog prvaka Fernanda Alonsa, sada člana McLarena.

"Ako ove godine ne uspije, sumnjam da će ikad. Ovo je zaista biti ili ne biti sezona za Fisija", rekao je tehnički direktor Renaulta Bob Bell za Times. "Sve što možemo učiniti jest da imamo povjerenja u njegovu sposobnost da odgovori na izazov. Mi ćemo mu dati najbolju moguću opremu i moralnu podršku, pa ćemo vidjeti gdje će nas to odvesti", dodao je Bell. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Osjećaj vožnje kartinga Novi Clio Sport - nevjerojatno zabavna igračka Slika nije dostupna Briatore: Utrke F1 su i dalje dosadne

Talijan će imati težak zadatak da Renaultu ponovo donese titulu prvaka, kao što je u posljednje dvije godine bio slučaj s Alonsom. Fisichella je u tom razdoblju pobijedio na samo dvije utrke, a Alonso na 14.

Fisichelli, koji će za dva mjeseca napuniti 34 godine, opasnost  prijeti i od ambicioznih kolega, kao što je mladi rookie Heikki Kovalainen iz Finske, koji će debitirati u Renaultovom timu. 

Kovalainen je bio test vozač Renaulta i to vrlo cijenjen. Novi test vozač Renaultove momčadi je Brazilac Nelson Piquet junior, sin trostrukog prvaka F1 Nelsona Piqueta. Nelsom mlađi je već izrazio nadu da će 2008. preuzeti Fisichellino mjesto.

Bell je, međutim, izjavio kako uprava Renaulta ne odustaje od Fisichelle. 

"Sezonu ćemo svakako započeti s pretpostavkom da je Fisichella sposoban osvojiti titulu svjetskog prvaka.", rekao je Bell, a podršku svom najiskusnijem vozaču izrazio je i šef Flavio  Briatore.

"Želimo ponovo osvojiti dvije titule i imamo sve što nam treba za uspjeh. Momčad je jaka, a Giancarlo je spreman za titulu", rekao je Briatore za web site "Gazzetta dello Sport".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene