Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Briatore: Utrke F1 su i dalje dosadne

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čelnik Renaulta Flavio Briatore smatra da promjene uvedene u utrke Formule 1 nisu dale očekivane rezultate, tj. da taj sport nisu učinile spektakularnijim.

"Utrke su glavnom dosadne, a promjene nisu donijele poboljšanja. Utrka od sat i pol je preduga, jer je posljednjih pola sata u 90 posto slučajeva vrlo dosadno. Uzbudljivo je jedino ako se dogodi nešto izvanredno, nešto izvan staze, neka nesreća ili ako pada kiša. Ne razumijem zašto ne pokušamo svaku utrku učiniti zanimljivijom", rekao je Briatore.  

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Renault kriv za špijuniranje McLarena, ali prošao bez kazne? Slika nije dostupna F1: U Renaultu pronađena 33 dosjea s dokumentacijom McLarena?

Talijan bi umjesto jedne duge i dosadne, želio vidjeti dvije utrke dnevno - jednu rano ujutro i jednu popodne. 

"Možda bi trebalo uvesti jednu utrku od 45 minuta i nakon nje jednu od sat vremena s obrnutim startnim poretkom kao što je slučaj u GP2 natjecanjima. Ljudi žele vidjeti preokrete, pretjecanja i borbu. Ako stavite najbolje na začelje, oni će morati pretjecati i to će tek onda biti spektakl. Inače se događa da su najbrža dvojica na kvalifikacijama najbrži i u utrci, tj. lako pobjeđuju", dodao je Briatore. 

Čelnici F1 uveli su niz promjena posljednjih nekoliko sezona u nadi da će taj sport učiniti zanimljivijim, no one očito, nisu dale veće rezultate. 

Briatore se osvrnuo i na tekuću sezonu. Tvrdi da se aktualni Svjetski prvaci (Renault je osvojio tu titulu posljednje dvije sezone) nisu predali unatoč lošem startu ove sezone.  Francuska momčad u prve je tri utrke 2007. osvojila samo 9 bodova. No, unatoč problemima, Briatore tvrdi da momčad nije u panici. 

"Da bi imali krizni sastanak, prvo morate imati krizu. A mi je nemamo. Istina je da postoji rupa u našim nastupima u usporedbi s drugim momčadima i to moramo popraviti. A to ćemo učiniti samo napornim radom i povjerenjem u naše inžinjere, nikako ne paničarenjem", dodao je Briatore.

Iako je momčad ostala bez Svjetskog prvaka Fernanda Alonsa koji je prešao u McLaren, Briatore smatra da Renaultove uzdanice Giancarlo Fisichella i Heikki Kovalainen nemaju ništa s problemima u kojima se nalazi momčad. 

"Fisico i Heikki se slažu u tome što treba našem bolidu i sada ga moramo poboljšati", tvrdi čelnik Renaulta.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene