Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Carlos Moya pobjednik ATP turnira

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Španjolski tenisač Carlos Moya pobjednik je ATP turnira u Umagu nakon što je u finalu sa 6:4, 6:2 svladao Rumunja Andreja Pavela te tako po rekordni peti puta postao pobjednik Umaga, njemu najdražeg turnira na kojem je večeras proslavio i svoj jubilarni 20. naslov u karijeri.

Bilo je to "najstarije" finale Umaga u kojem je 31-godišnji Moya u svom šestom umaškom finalu nadigrao dvije godine starijeg Pavela, tenisača koji je u 1. kolu izbacio najboljega hrvatskog tenisača Ivana Ljubičića.

Pročitajte i ovo Grad Umag o tihoj okupaciji Istre - 5 Problem "istarskih favela" Uzrujani Slovenci o optužbama da su okupirali hrvatsku obalu: "Mogu imati sve na svojoj zemlji, čak i raketu za Mars" Slika nije dostupna Moya: Dolazit ću u Umag i kad prestanem igrati

Slično kao u polufinalu protiv Argentinca Canasa, Moya je odigrao odličan meč, koji je naznaku odluke dobio u zadnja dva gema prvoga seta. 

Pavel je izgubio svoj servis kod 4:4, a Moya je servirajući za set u najboljem gemu cijelog turnira uspio spasiti četiri lopte za obrat, da bi nakraju, nakon svojih šest propuštenih set-lopti, realizirao sedmu.

U drugom setu je ključan bio "break" za 3:2, a demoralizirani Pavel je još jednom izgubio svoj servis kod 2:4 i Umag je ponovno slavio svog ljubimca. Moya je čak 13 godina zaredom dolazio u Umag, a uzeo je pet naslova, uz 43 pobjede i osam poraza.

"Iznimno sam sretan što sam svoj jubilarni 20. naslov proslavio u Umagu, meni najdražem mjestu na svijetu, gdje se osjećam kao kod kuće. Nisam imao velika očekivanja dolazeći u Umag, a ispalo je da sam odigrao možda i najbolje u ovih 13 godina. Pavel nije bio lagan suparnik i imao sam dosta sreće u završnici prvoga seta", kazao je Moya, kojemu je pobjedu na terenu čestitao i hrvatski predsjednik Stipe Mesić.

Moya je za pobjedu dobio 175 bodova i ček na 55.820 eura.

"Ja nisam igrao finale već godinu dana i gotovo sam zaboravio osjećaj kako je to boriti se za naslov. Publika je u Umagu bila fantastična, a Moya je bio bolji. Ipak, za moje 33 godine morate priznati da nisam igrao loše", kazao je poraženi Pavel.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene