Obavijesti Video Pretražite Navigacija
rupa stoji 6 godina

Školska dvorana u Babinoj Gredi ostaje samo obećanje: "Neće je ni ovaj mladi naraštaj dočekati, a gdje ovi veliki"

Ruševna škola
Ruševna škola DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Ruševna škola Ruševna škola Foto: DNEVNIK.hr Babina Greda Babina Greda Foto: DNEVNIK.hr Dopis Ministarstva obrazovanja Dopis Ministarstva obrazovanja Foto: DNEVNIK.hr Blaženka Divjak Blaženka Divjak Foto: DNEVNIK.hr +1 Đurđica Babiš Galerija 1/6 >>
Upravo zbog štednje najpoznatija rupa u Hrvatskoj, ona za školsku dvoranu u Babinoj Gredi, i dalje će ostati samo rupa.

Šest godina nakon što je u dvorištu njihove škole iskopana rupa, školarci iz Babine Grede o dvorani mogu samo sanjati.

Pročitajte i ovo Ilustracija Horor u Dalmaciji "Treba li čekati da netko pogine?": Usred vožnje otvorila se rupa u autobusu, sve je snimljeno Umjesto dvorane, još uvijek rupa (Foto: Dnevnik.hr) - 1 I dalje bez pomaka Babina Greda: Umjesto dvorane za tjelesni dobili rupu zbog koje se umalo srušila i škola

"Nadam se, iako mislim da neće od toga ništa biti jer već dugo to planiraju, ali ništa nema“, kaže Tin Lukić iz Babine Grede.

Između dječjih snova i dvorane stao je virus. Nakon naredbe Vlade o štednji i ministarstvo obrazovanja je napravilo uštede. Privremeno su zaustavljeni svi postupci javne nabave na kapitalnim projektima koji nisu bili započeti prije donošenja Uredbe Vlade RH.

"U tom smislu na predmetnom kapitalnom projektu (K781831-OŠ Mijata Stojanovića u Babinoj Gredi) planirana sredstva u 2020. godini u iznosu od 6.000.000 kuna privremeno su smanjena na 150.000 kuna. Navedeno znači da MZO nije odustao od ovoga kapitalnog projekta, nego će biti nastavljen prestankom prethodno spomenutih proračunskih ograničenja“, kažu u Ministarstvu znanosti i obrazovanja.

"Mi ćemo u tom smislu dati svoj doprinos prema planiranom, ali koliko je meni poznato oni nisu završili projektnu dokumentaciju“, kaže Blaženka Divjak, ministrica obrazovanja.

Iz županije tvrde suprotno.

"Mi smo spremni, mi smo potvrdu glavnog projekta dobili, tako da je dokumentacija potpuno uredu i čekamo samo sredstva“, kaže Jadranka Mustapić Karlić, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje VSŽ.

Ravnateljica škole nastalom situacijom nije iznenađena.

"Žao nam je sto se to dogodilo, ali evo bilo je i realno za očekivati da u vremenu velike globalne ekonomske krize neće biti sredstava za gradnju naše dvorane i zao nam je sto se u ovih 6 godina nije završila gradnja“, rekla je Đurđica Babić, Ravnateljica OŠ "Mijat Stojanović".

Nisu iznenađeni, ali ni optimistični roditelji.

"Imam jednog sina ide 3. razred osnovne škole, drugi ide u 2. i curica bi sad najesen trebala krenuti u . 1. razred. I mislim da neće bit dvorane dok oni budu išli u osnovnu. To je rupa, rupa bez dna“, kaže Zvonimir Babić.

"Neće ni ovaj mladi naraštaj dočekati, a gdje ovi veliki“, smatra Ivana Vuković.

Iako učenici jako priželjkuju tjelesni u dvorani.

"Ja jako volim igrati nogomet pa zato bi htio imati dvoranu jer bi onda puno više mogao igrati“, kaže Tin Lukić.

Nažalost, njihove želje još su na čekanju kao i izgradnja dvorane.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene