Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

u nove pobjede

Zoran Bahtijarević odlazi iz zagrebačke Klinike za dječje bolesti: "Jednom klaićevac, zauvijek klaićevac"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ugledni liječnik Zoran Bahtijarević iz zagrebačke Klinike za dječje bolesti, koji je neko vrijeme bio i ravnatelj te ustanove, objavio je kako odlazi na novo radno mjesto.

Bahtijarević je godinama liječnik hrvatske nogometne reprezentacije i član zdravstvene komisije UEFA-e, a sada je objavio kako mu je UEFA ponudila stalni angažman na mjestu glavnog medicinskog časnika i da bude voditelj njene medicinske službe. Liječnik je na društvenim mrežama objavio kako odlazi iz Klaićeve te da mu je u petak bio zadnji radni dan. Oprostio se od kolega.

Pročitajte i ovo Leo Varadkar Emotivan govor Irski premijer Varadkar neočekivano podnio ostavku: "Nemam ništa drugo zacrtano" Nadzorni odbor Centra za gospodarenje otpadom Kaštijun podnio ostavku Totalni kolaps sustava Masovna ostavka u Centru za gospodarenje otpadom: "Istrijani mogu očekivati smrad ako se situacija ne shvati ozbiljno"

"Pa ću iz sveg srca i na sav glas reći: VOLIM VAS, DRAGI MOJI KLAIĆEVCI. Sve, bez iznimke!!! I uvijek ću vas voljeti. Jednom Klaićevac, zauvijek Klaićevac. Svi ste vi moji, zauvijek. Gdje god bio. I nadam se da ću ja ostati vaš", napisao je Bahtijarević u podužoj objavi na Facebooku koju u nastavku prenosimo u cijelosti.

"Elem… prije svega: nisam umro. Vrlo sam živ. Nije ovo prvi puta . Nekako ispada da svakih desetak godina moram uvjeravati ljude da sam živ (hvala, mili moj Vlado Žamarija).

Drugo, istina je. Jučer je bio moj zadnji radni dan u Klaićevoj. 29 godina i 7 mjeseci, kaze Linkedin. Nema se tu što puno reći. Radio sam kako sam najbolje znao. Nastojao sam činiti dobro. Ako sam griješio (a jesam!!!), nastojao sam iskreno popraviti pogreške. I ne ponavljati ih.

Puno sam puta ovih dana čuo izraz da sam "pomicao granice". Pa da sam bio ovakav i onakav… A ja sam samo slijedio Malog Princa i galeba Johnatana Livingstona. Gledao srcem. Usuđivao se letjeti neistrženim visinama. I bio gluha žabica. I pri tom imao sreće.

Sreće, da sam imao obitelj koja me podržava i potiče, pa i onda kada to nisam zaslužio. Koja me znala učiniti boljim ćovjekom i od koje sam puno ućio. I bez koje ama bas ničega ne bi bilo. Pa i sada, u ovoj odluci, moje tri cure stoje uz mene. I podnose moju tišinu i tugu danas. I na onaj svoj predivni, nenametljivi i tihi način daju mi znake da me razumiju. I čuvaju. Ne moraš uvijek čuti "volim te", da bi znao da si voljen.

Sreće, da sam u Klaićevoj našao drugu obitelj. Koja me jednako tako poučavala, motivirala, inspirirala... Pa ako i jesam pomicao granice, činio sam to zbog njih. S njima. Pa ću iz sveg srca i na sav glas reći: VOLIM VAS, DRAGI MOJI KLAIĆEVCI. Sve, bez iznimke!!! I uvijek ću vas voljeti. Jednom Klaićevac, zauvijek Klaićevac. Svi ste vi moji, zauvijek. Gdje god bio. I nadam se da cu ja ostati vaš.

Sreće, da sam radio nešto za što sam pozvan, što sam volio. Navodno je Konfucije rekao da, ako radiš sto voliš, nećeš morati raditi nijedan dan u životu. U mom je to slučaju potpuna istina.

Sreće, da sam imao učitelje koji su me usmjeravali i učenike koji su me gurali. I sreće da nisam bas često puta u zivotu propustio zgrabiti Kairosa za čuperak. Pa sam na njegovim krilima "pomicao granice". U trenucima kao što je ovaj, čovjek mora podvući crtu i napraviti račun. Na mome računu piše da moram reći hvala svima vama koji ste bili uz mene, koji ste me vodili, poticali, podupirali, gurali.. bez kojih ne bi ničega bilo. Hvala. Na istom tom računu piše da moram reći oprostite svima onima koje sam povrijedio. Nije opravdanje, ali nikada mi to nije bila namjera. Oprostite.
Da ne bude tajni, jer ih u mome životu i nema puno: ne odlazim u mirovinu. UEFA mi je, nakon godina rada, ponudila da ovo sto sam radio do sada, kao glavni medicinski časnik (Chief Medical Officer), počnem raditi kao stalan posao i budem voditelj njene medicinske službe. Ogromno priznanje i veliki poticaj za liječnika iz jedne malene Hrvatske. Pa ću to do kraja godine činiti kao do sada, uz puno putovanja, a od siječnja cu, kako stvari stoje, svoj dom potraziti na obalama žrnevskog jezera.

Vrijeme je da završim ovaj dugi post. Da mi Kairos ne bi utekao dok vam pišem. Zgrabit ću ga za onaj njegov čuperak cvrsto, objema rukama. I na njegovim krilima, sa svojom obitelji uza se i svima vama u srcu, ponovno poletjeti u nepoznato. I možda opet pomicati granice. Zašto ne? Jos sam dovoljno mlad i dovoljno lud za nove početke", napisao je Bahtijarević.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene