Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vlada netrpeljivost

Vožnja bicikla u Zagrebu kao svojevrsni adrenalinski sport: "Stojim na semaforu, a on me sa strane pretječe"

Aktualno Galerija Biciklisti u prometu - 6 Biciklisti u prometu - 6 Foto: DNEVNIK.hr Biciklisti u prometu - 5 Biciklisti u prometu - 5 Foto: DNEVNIK.hr Biciklisti u prometu - 7 Biciklisti u prometu - 7 Foto: DNEVNIK.hr Biciklisti u prometu - 1 Biciklisti u prometu - 1 Foto: DNEVNIK.hr +2 Biciklisti u prometu - 2 Galerija 1/7 >>
Prema procjenama Grada Zagreba, u gradskom prometu je 10 posto biciklista kao sudionika prometa, no vozačima nije jasno u kojoj bi zaista mjeri biciklisti bili sudionici prometa, da je sve prema zakonu.

Vožnja bicikla u Zagrebu spada u adrenalinske sportove. Biciklisti imaju osjećaj da vozačima nije jasan zakon i da oni misle da bi se trebali maknuti s ceste.

"Ja stojim na semaforu, a on me sa strane pretječe, a nema one trake za njega", kaže vozač Vladimir koji ipak zna da oni po zakonu moraju biti na cesti ako nema biciklističke staze.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nevjerojatno Par na plaži pronašao bocu s porukom: Šokirali se kada su pročitali što piše

"Nije Zagreb napravljen za tolike aute bez obzira što su dodali staze, a staze idu pa odjednom je nema", smatra biciklistica Vesna.

Pa biciklist završi među bespomoćnim pješacima.

"Mene nisu pogodili. Da jesu, on bi bio u goroj poziciji, ja bih ga zatukao", prijeti pješak Radovan.

Pročitajte i ovo Plenković u Parizu - 5 Boravio u Parizu Plenković odbrusio Milanoviću: "Budući da je on koristio riječ budala, moram reći da su njegove debilne izjave sramota za Hrvatsku"

I vozači su nekad biciklisti, biciklisti vozači, pješaci su nekad vozači, vozači pješaci, ali nikako im ne uspijeva da u prometu budu - ljudi.

Što su još ispričali građani, ali i što poručuju iz Grada pogledajte u videu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene