Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Završio u bolnici

Zbog zmije se oglasili iz vukovarskog Memorijalnog centra: "Neodgovorno je širiti neprovjerene informacije"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Otac sedmogodišnjek dječaka tvrdi da je zmija riđovka ugrizla njegovog sedmogodišnjeg sina unutar Memorijalnog centra Domovinskog rata u Vukovaru. Odmah je prevezen u bolnicu. Iz Memorijalnog centra tvrde drugačije.

Sedmogodišnjeg Rafaela, koji je bio u Memorijalnom centru Domovinskog rata u Vukovaru s ocem i dvije mlađe sestre, ugrizla je zmija riđovka tijekom razgledavanja eksponata iz rata, tvrdi njegov otac.

Dragan Stefanović, dječakov otac, opisao je što se dogodilo. Šetao je s djecom i razgledavali su okolo, sve dok Rafael nije došao do njega i rekao da ga je ugrizla buba za nogu.

Kada mu je pogledao desnu potkoljenicu, Stefanović je, kako kaže, odmah znao da se radi o ugrizu zmije otrovnice. Rekao je da je oko rane bilo dosta krvi, a odmah ju je još malo istisnuo kako bi izbacio otrov.

Ilustracija Memorijalni centar Domovinskog rata u Vukovaru (Foto: Memorijalni centar Domovinskog rata u Vukovaru)

Djecu je brzo pokupio, javio je supruzi što je bilo i krenuo prema vukovarskoj bolnici. U razgovoru s njim Rafael mu je rekao kako mu je muka, boli ga trbuh i magli mu se pogled, piše press032.

Dječak Rafael dobio je infuziju i u bolnici je bio 24 sata. Nakon toga pušten je na kućnu njegu. O svemu su se oglasili iz Memorijalnog centra Domovinskog rata s drugačijim informacijama od onih koje je dao otac dječaka. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

Zmija nije pronađena

"Javna ustanova na prijavljeni incident reagirala promptno i prema svim pravilima, tražeći intervenciju od službi i institucija koje su za to nadležne odmah po dobivanju informacija o istima.

Naime, obavijest o tome da je zmija ugrizla dijete na prostorima vanjskih izložbenih postava JU MCDR Vukovar poslana je od strane oca djeteta tek u ponedjeljak, 1. kolovoza, dva dana nakon njihovog posjeta centru.

Iako zaštitarska služba na ulazu u centar ni dežurni djelatnik nisu imali informaciju o bilo kakvom incidentu, niti je isti toga dana zabilježen, Javna ustanova je odmah po zaprimanju obavijesti kontaktirala Udrugu za zaštitu životinja Zmijolovac, koja je nadležna postupati u ovakvim situacijama, te je dogovoren pregled cjelokupnog prostora, vanjskih i unutarnjih eksponata, te preventivno posipanje repelentom, za 3. kolovoza rano ujutro.

Pročitajte i ovo Zmija Gloydius lateralis U rodu s čegrtušama U Kini otkrivena posve nova vrsta zmije, čiji otrov može trajno onesposobiti čovjeka: "Mislim da njezin ugriz nije blag"

Pročitajte i ovo Poskok (Foto: Pixell) stručnjak objašnjava za DNEVNIK.hr Što učiniti ako vas ugrize zmija? "Ugrizeno mjesto ne smije se isisavati, rezati i podvezivati ili pokušati spaljivati ranu"

Članovi Udruge Zmijolovac su pozvali i oca djeteta koji je prijavio slučaj te je i on nazočio pregledu terena. Ukazano mjesto, kao i cjelokupan prostor Javne ustanove, temeljito je pregledan od strane navedene udruge te nije pronađena niti jedna zmija, što potvrđuje i službeno izvješće o interventnom pregledu.

Također, prema informacijama kojima centar raspolaže, nije potvrđeno da se radi o ugrizu otrovnice, stoga je neodgovorno širiti neprovjerene informacije, a kako za to nismo nadležni provjeru takvih navoda potrebno je zatražiti od mjerodavnih institucija.

Izražavamo žaljenje što je dijete doživjelo traumu, u stalnom smo i izravnom kontaktu s bolnicom u koju je dječak bio zaprimljen te nam je potvrđeno da je otpušten kući i da se dobro oporavlja", stoji u priopćenju Memorijalnog centra Domovinskog rata.

Što učiniti ako vas ugrize zmija možete pročitati >>OVDJE.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene