Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zastoji u teretnom prometu

Gužve i čekanja na izlazu iz Srbije: Za sve okrivili procedure Europske unije

Ilustracija
Ilustracija Foto: Emica Elvedji/Cropix
Na pojedinim graničnim prijelazima, među ostalim i na izlazu iz Srbije prema Hrvatskoj, usporen je teretni promet, što je prouzročilo gužve i duže čekanje na graničnu kontrolu, priopćila je u srijedu navečer Uprava granične policije srpskog MUP-a.

Na nekim graničnim prijelazima, među kojima su i oni na izlazu iz Srbije prema Hrvatskoj usporen je teretni promet, što je izazvalo gužve i duža čekanja na graničnu kontrolu.

Pročitajte i ovo Napadi na maloljetnike - 1 Oglasila se policija Šestorica tinejdžera napadnuta u centru Zagreba, majka progovorila za Dnevnik Nove TV: ''Jedna stvar koju su mi rekli čini mi se najstrašnija''

Duža zadržavanja teretnih motornih vozila su na izlazu iz Srbije prema Hrvatskoj, Mađarskoj i Bugarskoj i nisu prouzročena postupanjem nadležnih organa Srbije, već su "posljedica načina rada inozemnih pograničnih organa koji primjenjuju svoje nacionalne i procedure Europske unije", navodi srpski MUP.

Uprava granične policije Srbije, dodaje se u priopćenju, u kontaktu je sa susjednim pograničnim vlastima i razmjenjuje informacije o stanju teretnog prometa na državnoj granici, kako bi se smanjila zadržavanja teretnih vozila na izlazu iz zemlje i skratilo vreme čekanja na graničnim prelazima.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Forum u Davosu Plenković: "Jačanje vojske pokazuje da smo predvidjeli novu sigurnosnu situaciju"

Trenutno su najduža zadržavanja na graničnim prijelazima Batrovci, Bezdan i Gradina za teretni promet, dok za putnička vozila nema dužeg zadržavanja, navedeno je u priopćenju Uprava granične policije srbijanskog MUP-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene