Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''da se ne ponovi čakovec''

Zastupnik Mosta Marko Sladoljev: ''Napad na profesore tretirati kao napad na službene osobe''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saborski zastupnik Mosta nezavisnih lista Marko Sladoljev pozvao je u četvrtak Ministarstvo obrazovanja da prihvati sindikalni prijedlog prema kojem bi se napad na profesore tretirao kao napad na službene osobe jer, kako je pojasnio, za profesore nama instituta zaštite.

''Profesor nema mehanizam protiv učenika koji ga vrijeđa i psuje, nego to mora trpjeti. Ako učenika istjera iz razreda, a učeniku se nešto dogodi, profesor će kazneno odgovarati”, upozorio je Sladoljev u saborskoj stanci za slobodni govor.

Pročitajte i ovo Odluka o istražnom pritvoru profesoru - 3 Na bolovanju je Preokret u slučaju tučnjave u strukovnoj školi: Profesor ostaje raditi, učenicima opomena pred isključenje Strojarska tehnička škola Frana Bošnjakovića incident u učionici Objavljujemo pismo zaposlenika škole u kojoj se profesor potukao s učenikom: "Imamo potrebu reći neke stvari..."

Naveo je čakovečki slučaj gdje je prema navodima medija profesor napao učenike, a kasnije se ispostavilo da tomu i nije bilo tako u potpunosti. ''Čovjek godinama radi u toj školi i mjesecima su ga učenici maltretirali, gađali kredama, a sustav ga nije štitio. Ne opravdam njegov čin, ali ga mogu razumjeti jer sam i sam radio u školi”, rekao je Sladoljev.

Vrijeme je, poručio je, da se pokrene sustav i da se ne ponovi slučaj profesora u Čakovcu koji je štiteći svoj dignitet postupio na neprimjeren način.

U priču se u srijedu uključila i međimurska policija koja je cijelo prijepodne u školi obavljala obavijesne razgovore s profesorom ali i učenikom koji tvrdi kako je žrtva napada vlastita profesora. (Hina)

Aktualno Slavni holivudski par prije 3 mjeseca dobio je prvo dijete, no nikada neće imati i drugo Rachel Weisz, Daniel Craig (Foto: Getty Images) Rachel Weisz, Daniel Craig (Foto: Getty Images) Foto: Getty Images Rachel Weisz, Daniel Craig (Foto: Getty Images) Rachel Weisz, Daniel Craig (Foto: Getty Images) Foto: Getty Images Rachel Weisz, Daniel Craig (Foto: Getty Images) Rachel Weisz, Daniel Craig (Foto: Getty Images) Foto: Getty Images Daniel Craig i Satsuki Mitchell (Foto: AFP) Daniel Craig i Satsuki Mitchell (Foto: AFP) Foto: Afp Rachel Weisz i Darren Aronofsky (Foto: AFP) Rachel Weisz i Darren Aronofsky (Foto: AFP) Foto: Afp +1 Rachel Weisz i Daniel Craig (Foto: AFP) Celebrity Slavni holivudski par prije 3 mjeseca dobio je prvo dijete, no nikada neće imati i drugo 1/7 >>

Aktualno Kako je kultni klub opet postao hit: Jedinstvena priča u Hrvatskoj, u 3. ligi traži se karta više Ispunjena Krimeja (Foto: www.torpedo.media) Ispunjena Krimeja (Foto: www.torpedo.media) Foto: www.torpedo.media Koreografija Red Fuckersa (Foto: www.torpedo.media) Koreografija Red Fuckersa (Foto: www.torpedo.media) Foto: www.torpedo.media Ivor Weitzer (Foto: www.torpedo.media) Ivor Weitzer (Foto: www.torpedo.media) Foto: www.torpedo.media Vedran Gerc slavi pogodak s momčadi (Foto: www.torpedo.media) Vedran Gerc slavi pogodak s momčadi (Foto: www.torpedo.media) Foto: www.torpedo.media Ispunjena Krimeja (Foto: www.torpedo.media) Ispunjena Krimeja (Foto: www.torpedo.media) Foto: www.torpedo.media +4 Omladinski pogon Orijenta (Foto: Iva Krušić) Nogomet Kako je kultni klub opet postao hit: Jedinstvena priča u Hrvatskoj, u 3. ligi traži se karta više 1/10 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene