Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dugotrajan proces

Započela dugotrajna borba s krvopijama u riječkom neboderu, stanari očajni: "Gledaju vas kao gubavca"

Aktualno Galerija Tihomir Grgat, rukovoditelj službe za ekološku sanitaciju Tihomir Grgat, rukovoditelj službe za ekološku sanitaciju Foto: DNEVNIK.hr Renata, Rijeka Renata, Rijeka Foto: DNEVNIK.hr Deratizacija stjenica - 1 Deratizacija stjenica - 1 Foto: DNEVNIK.hr Deratizacija stjenica - 2 Deratizacija stjenica - 2 Foto: DNEVNIK.hr +11 Deratizacija stjenica - 3 Galerija 1/16 >>
U riječki neboder koji su napale stjenice u petak ujutro su stigli djelatnici dezinsekcije. Tretirana su četiri stana i zajednički prostori zgrade. No problem u petak nije riješen. Postupak će trebati ponavljati.

U četiri stana i zajedničkim dijelovima riječkog nebodera pod najezdom stjenica u petak ujutro je odrađena deratizacija. Iako neki stanari čiji su stanovi tretirani kažu kako za dolazak stručnjaka nisu znali, jedva su ih dočekali.

Prvi na redu je stan koji ostali stanari smatraju žarištem.

"Otkad smo došli ovdje imali smo problema", rekao je Nedžip iz Afganistana. 

Zbog bolje komunikacije njegov problem Dnevniku Nove TV pojasnila je kći - telefonski.

"Oni su dobili stan i oni žive godinu dana. To je treći put da mi to radimo, špricamo protiv te bube", ispričala je.

Pročitajte i ovo Ivan Kaštelan, reporter Nove TV Policija objavila fotografiju Traje velika potraga za napadačem nakon krvavog sukoba u Solinu: Reporter Dnevnika Nove TV o detaljima napada

Bube koje ima i u Marininom stanu. Dezinsekciju je jedva dočekala.

"Sve gdje su kreveti će našpricati", poručila je Marina, a na pitanje reporterke Dnevnika Nove TV Katarine Jusić Mezge je li joj pao kamen sa srca, odgovorila je: "Jedva čekam da se završi, dosta mi je ovog svega."

Da će stići - Renata nije znala, ali su dobro došli gosti. 

"Sad će nam biti psihički lakše, ali mi ćemo i dalje raditi, ali mi smo opet u problemu, u petak se tretira samo tri stana, što je s drugima", istaknula je Renata.

Trebalo bi, kažu stručnjaci - pregledati sve stanove. Proces istrebljenja stjenica u ovom neboderu od 156 stanova bit će dugotrajan. Problem u petak nije riješen. 

"Preparati koje primjenjujemo znači ti preparati ne djeluju na sve razvojne oblike ovog štetnika. Mi moramo sad pričekati neko vrijeme da se iz otpornih oblika, iz jaja tih štetnika, razviju insekti i da ih ponovno istretiramo", objasnio je Tihomir Grhat, rukovoditelj službe za ekološku sanitaciju.

Do tad se zbrajaju ubodi. 

"Djeca imaju problema. Malome govore 'što imaš šugu'. Maloj da ne treba ići na sport. Da ne treba ići se družiti među ljudima. Zašto? Pa da ne prenose to", ispričala je Renata.

Nisu zarazne i ne šire zarazne bolesti. Nisu povezane s prljavim i starim prostorima. Ima ih i u luksuznim hotelima, brodovima, avionima, autobusima.

Pročitajte i ovo Sukob Izraela i Hamasa Sukob na Bliskom istoku FOTO/VIDEO Netanyahu poručio: "Ovo je samo početak." Civili bježe iz Gaze, stižu nova upozorenja o katastrofi

Glasno rješavanje problema nekim stanarima nije najbolje sjelo. 

"To je trebalo na miru riješiti zvat profesionalce koji su tu koji će to riješiti i biti na miru. Jako mi je žao da je došlo do alergijske reakcije ali mislim, sad doslovno dođe čovjek na posao. Gledaju vas kao gubavca. Ti si Rastočine 6. Ti imaš stjenice", napomenuo je Nikola. 

Koje su tu, očito, predugo, a da svi stanari za njih nisu znali. Plan i plaćanje sanacije stanari trebaju sada detaljno dogovoriti, a istrebljenje će potrajati.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene