Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Kiša, sunce, grmljavina... Meteorolog Ivan Čačić otkriva kakvo nas vrijeme očekuje idućih dana

Što se oborina tiče nismo se odmakli od proljeća. Valja znati da je lipanj u kontinentalnom dijelu najkišovitiji mjesec u godini. Ipak, atmosfera je sve toplija, što se osobito vidi po temperaturi mora koje je većinom između 20 i 23 stupnja. Detalje donosi meteorolog Dnevnika Nove TV Ivan Čačić.

U ponedjeljak će iznad većeg dijela zemlje po visini sa zapada stići nova količina vlažnog i nestabilnog zraka. Zbog toga se nastavlja razdoblje vrlo promjenljivog vremena – premda se i dalje nalazimo u polju povišenog tlaka zraka.

U takvim okolnostima već u ponedjeljak ujutro i prijepodne u većini se krajeva očekuje dosta promjenljivo osobito na sjevernom dijelu Jadrana te u gorskim i središnjim predjelima gdje će povremeno biti kiše te pljuskova i grmljavine - ponegdje i izraženijih.

Najviše sunčanih razdoblja, i uglavnom bez oborina, još će biti u istočnim predjelima i na jugu Dalmacije. Na istoku zemlje povremeno će puhati umjeren istočnjak i jugoistočnjak, a na Jadranu većinom umjereno jugo. Najniža jutarnja temperatura od 12 do 16, a na Jadranu od 16 do 20 Celzijevih stupnjeva.

Pročitajte i ovo Jeste li znali - Ivan Čačić Mala škola prognoze Svjetska meteorološka organizacija objavila novi Atlas smrtnosti i ekonomskih gubitaka

Poslijepodne u središnjoj Hrvatskoj može biti i kraćih sunčanih razdoblja. No, i dalje će biti vrlo promjenljivo povremeno uz kišu pljuskove i grmljavinu koji ponegdje mogu biti i izraženiji. Vjetar većinom slab. Najviša temperatura od 20 do 23 stupnja.

U istočnim predjelima mjestimična kiša i lokalno izraženiji pljuskovi i grmljavina očekuju se u drugom dijelu dana. Vjetar većinom slab. Poslijepodne temperatura od 21 do 25 stupnjeva.

U gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu dosta promjenljivo povremeno s kišom, pljuskovima i grmljavinom koji lokalno mogu biti izraženiji. Poslijepodne mjestimice se očekuju i sunčana razdoblja osobito na Jadranu. gdje će puhati većinom umjereno jugo. Najviša dnevna temperatura od 17 do 20, a na moru od 20 do 23 stupnja.

Pročitajte i ovo Jeste li znali - Ivan Čačić Mala škola prognoze Jeste li znali koja je druga najtoplija zabilježena godina? Europa se dvaput brže zagrijava

U Dalmaciji isto tako vrlo promjenljivo pa će uz sunčana razdoblja povremeno biti ponegdje i izraženijih pljuskova i grmljavine osobito u prvom dijelu dana, dok će na krajnjem jugu oborina uglavnom izostati. Vjetar većinom umjeren jugoistočni, a temperatura od 23 do 26 stupnjeva.

Sljedećih dana u unutrašnjosti promjenljivo, povremeno s kišom, a uglavnom poslijepodne - pljuskovima i grmljavinom. Najviše oborina očekuje se u utorak. Vjetar većinom slab, a temperatura bez veće promjene.

Na Jadranu i dalje nestabilno povremeno uz lokalne pljuskove i grmljavinu, osobito u utorak. Najviše sunčanih razdoblja očekuje se u srijedu. U utorak će puhati do umjereno jugo, a u četvrtak sjeverozapadnjak. Dnevna temperatura u blagom porastu.

Do kraja tjedna i dalje promjenljivo povremeno s oborinama. Čini se ipak da će za vikend biti još malo toplije. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene