Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mala škola prognoze

Koncentracije stakleničkih plinova rekordno su visoke: Meteorolog objasnio što je zbog toga učinjeno

Meteorolog Ivan Čačić u Maloj školi prognoze istaknuo je da su da su koncentracije stakleničkih plinova u atmosferi rekordno visoke, zbog čega je odobrena nova inicijativa za njihovo praćenje.

Dosadašnja su mjerenja pokazala da su koncentracije stakleničkih plinova u atmosferi rekordno visoke. Jednako tako visoka je i stopa njihova rasta u posljednjem desetljeću. No trenutačno ne postoji sveobuhvatan i pravodoban međunarodni nadzor stakleničkih plinova kako bi se moglo pratiti njihove izvore i ponore, tijekom Male škole prognoze istaknuo je meteorolog Dnevnika Nove TV Ivan Čačić.

Pročitajte i ovo Jeste li znali - Ivan Čačić Mala škola prognoze Jeste li znali zašto je El Niño opasan? Odgovor zna meteorolog Ivan Čačić

Pročitajte i ovo Jeste li znali - Ivan Čačić Mala škola prognoze Svjetska meteorološka organizacija objavila novi Atlas smrtnosti i ekonomskih gubitaka

Zbog toga je Kongres Svjetske meteorološke organizacije, koji se upravo održava u Ženevi, odobrio novu inicijativu za praćenje stakleničkih plinova unutar zajedničkog Okvira integriranog globalnog sustava prikupljanja i razmjene podataka i produkata modela koji slijede iz zemaljskih i satelitskih mjerenja, dodao je Čačić.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene