Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uz poskupljenje hrane

VIDEO: Ručak u Saboru poskupio za 4 kune

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pohani pileći file uz pire krumpir i grašak ili vinski gulaš- današnja je ponuda saborskog restorana.

Ovu ponudu su zastupnici mogli vidjeti i na novom displayju koji je osvanuo ispred ulaza u vijećnicu.

Pročitajte i ovo Konferencija o hrani Održana konferencija Cijena hrane pod udarom inflacije: "Energetska tranzicija trajat će duže od 10 godina" Andrej Grubišić, financijski stručnjak inflacija će rasti Stručnjak o porastu cijena: "Rekao bih da nećemo imati klasičnu nestašicu proizvoda. Neke stvari morat ćemo trošiti u manjim količinama..."

Na novom displayju zastupnici se mogu podsjetiti u koje se vrijeme sastaje neki odbor, ali i što je za ručak. Dostupan im je jelovnik za cijeli tjedan.

Uz ovaj novitet Predsjedništvo Sabora danas je donijelo i zaključak o poskupljenju hrane u saborskom restoranu i menzi. Tako će zastupnici, saborski službenici i gosti ručak u Saboru plaćati četiri kune više.

'Zaključeno je da obroci budu kvalitetniji, da se inzistira na kvaliteti, s tim da imamo i povećanje cijena. U restoranu zastupnika cijena je s 32 kune podignuta na 36, u samoposluživanju s 22 na 26 kuna, znači to je 'gro' onih koji će to koristiti, i prolazni gosti s 41 na 45. Dakle, razlika restorana i menze će biti 10 kuna, a u odnosu na prolazne goste 19 kuna', rekao je Luka Bebić.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene