Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Institucije ne reagiraju

Susjeda iz pakla u centru Zagreba: "To ti je potencijalna zaraza. Štakora je sve više i više. I muhe se stvaraju, katastrofa"

Aktualno Galerija Državni stan: Odlagalište otpada - 9 Državni stan: Odlagalište otpada - 9 Foto: DNEVNIK.hr Državni stan: Odlagalište otpada - 2 Državni stan: Odlagalište otpada - 2 Foto: DNEVNIK.hr Veljko Došen Veljko Došen Foto: DNEVNIK.hr Državni stan: Odlagalište otpada - 4 Državni stan: Odlagalište otpada - 4 Foto: DNEVNIK.hr +4 Državni stan: Odlagalište otpada - 5 Galerija 1/9 >>
Stanari jedne zgrade u središtu Zagreba na svojoj su koži osjetili što znači susjed iz pakla. Godinama im jedna žena pred kućnim pragom gomila smeće, a živi u državnom stanu. Situacija je eskalirala kada su se stanari iselili zbog potresa. Više doznajte u prilogu reporterke Dnevnika Nove TV Matee Ćorić.

Državni stan pretvoren je u malo odlagalište otpada. Problem je jer je dvorište zajednički prostor, ali njim, kažu stanari, gospodari smeće jedne osobe.

Pročitajte i ovo Požar u tvrtki Ekohold u Brckovljanima - 1 Vatra u Brckovljanima FOTO Požar kod Dugog Sela stavljen pod kontrolu: Širio se nesnosan smrad, vatrogasci pozvali pomoć kolega Pula čisti ilegalna odlagališta otpada - 2 Čišćenje ilegalnih odlagališta Pula odlučila prekinuti Sizifov posao: Zbog neodgovornih pojedinaca uvode se rampe i videonadzor - "Čovjek se može i porezati..."

"Gospođa je napravila tu Karepovac, odnosno Jakuševac. To ti je potencijalna zaraza, zapaljivo. Sada to još možda dobro izgleda znalo je tu biti trulih paprika, mesa pečenog", navodi stanar Veljko Došen.

Pokazuje i fotografije kako je to izgledalo, kaže, prije svega nekoliko tjedana. Fotografije možete vidjeti u videoprilogu.

Zgrada je nakon potresa dobila crvenu naljepnicu, svi stanari su iselili osim nje. A dok čekaju obnovu, situacija je izmaknula kontroli.

"Nitko ništa ne poduzima, to je dvije i pol godine samo 'budemo, budemo', 'godišnji su', 'radimo'… Štakora je sve više i više. I muhe se stvaraju, mušice, katastrofa. One muhe - mesari, kako ih zovu", dodaje Došen.

Upoznati s problemom

Iz državnih nekretnina odgovaraju da su upoznati s problemom. Kažu - uputili su joj opomenu pred tužbu i zatražili da očisti ispred stana.

Kako ona to nije napravila, dodaju da su putem Državnog odvjetništva pokrenut postupak za iseljenje iz stana.

Odvjetnica Ines Margetić objašnjava da to neće ići tako brzo ako u ugovoru nema ovršne klauzule.

"Ako ne postoji takva klauzula, onda će državne nekretnine morati krenuti na tužbu za iseljenje, a nakon tužbe za iseljenje će tek moći pokrenuti ovrhu, što znači da bi to moglo potrajati i do 4, 5 godina", objašnjava.

Gospođa koja tamo živi - pred kameru ne želi, ali kaže da će nered počistiti. Stanari joj ne vjeruju.

"Ona je svaki put rekla da će to napraviti i onda dvije vrećice odnese i šest idućih vrećica donese i ponovo gomila, gomila", navodi stanarka Mirta Balog.

I za sada nitko tome ne uspijeva stati na kraj.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene