Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Savo Štrbac savjetuje

'Srbima u položaju Vasiljkovića bolje je da se predaju hrvatskim sudovima'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbima u položaju sličnom Draganu Vasiljkoviću bolje je da se predaju i izađu pred hrvatski sud, nego da godinama sjede u zatvoru u inozemstvu - izjavio je za Vesti online, srpski informativni portal, Sava Štrbac, direktor dokumentacijskog centra Veritas.

'Ukoliko mi dozvole da ga posjetim, isto ću savjetovati Vasiljkoviću. Situacija s postupcima protiv Srba bitno je promijenjena zbog ulaska Hrvatske u Europsku uniju. Sada za određene slučajeve zna cijeli svijet. I jedina šansa za njega i druge u sličnoj situaciji je da prekinu agoniju, da se predaju. Oni nemaju dokaza, pravog dokaza protiv Kapetana Dragana', tvrdi Štrba dodajući kako Kapetan Dragan ima svjedoka 'deset-dvadeset čuvara zatvora na čelu s upravnikom iz toga vremena koji će potvrdi istinom, ne lažima da Kapetan Dragan u to vrijeme nije dolazio na tvrđavu, a kamoli je nekoga udario'.

Pročitajte i ovo Dodik i Vučić u Prijedoru Poruke iz Prijedora Vučiću Oluja najveće etničko čišćenje od 1945., Dodiku udruženi zločinački pothvat Andrej Plenković primio Anu Brnabić u Banskim dvorima - 5 Četvrta po redu Srbi se okupili na Velikoj skupštini u Zagrebu: Plenković i Brnabić se sastali u Banskim dvorima

'Ovo je nevjerojatna agonija za Vasiljkovića. Šest godina u zatvoru, osim ono malo što je bio vani. Također, mislim da bi njegova odluka o odlasku u Hrvatsku izazvala veliki učinak. Kada bi rekao: 'Idem tamo, dosta mi je ovog natezanja, nisam kriv i to ću dokazati, a vi Hrvati sada se pomučite lijepo i dokažite ove vaše optužbe.' O tome bi brujao cijeli svijet - mudruje Štrbac.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene