Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kraj već ispleo priče

Smještaj za imigrante u Vrgorcu: 'Bit će onda djece raznih boja, kako će to izgledati'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U 60-tak kvadrata u policijskoj postaji u Vrgorcu bit će privremeno smješteni svi zatečeni u nezakonitom prelasku granice

Ovih dana otvoren je smještaj za ilegalne imigrante u policijskoj postaji u Vrgorcu. U 60-tak kvadrata bit će privremeno smješteni svi zatečeni u nezakonitom prelasku granice. U posljednje vrijeme to su mahom izbjeglice s Kosova, no ima i onih iz udaljenijih zemalja. U Vrgorcu je već krenulo nagađanje odakle sve imigranti dolaze, i hoće li se netko od njih i udomaćiti među stanovništvom.

Pročitajte i ovo Tihomir Cipek, politički analitičar Za Dnevnik Nove TV Tihomir Cipek o zadnjim danima kampanje: "Nije bitna melodija, bitno je da imate gromki početak. Milanović je dobio gromki kraj, ali to nije odjeknulo" Kampanja HDZ-a Uoči izborne šutnje Kakve su poruke političari poslali na samom kraju kampanje? Jednu stranku podržala dvostruka Oscarovka

Čim se pročulo da će se u Vrgorcu graditi smještaj za imigrante, vrgorački kraj već je ispleo priče o tome tko će se sve nastaniti.

'Bit će onda djece raznih boja, kako će to izgledati, u dječjem vrtiću crnih i smeđih. A svatko ima svoje pravo na život', rekao nam je jedan mještanin.

'RH je spremna čuvati vanjske granice EU-a'

A smještaj za ilegalne imigrante izgrađen je u okviru Policijske postaje Vrgorac. I zapravo služi samo za obavljanje krim obrade nakon privođenja. Boravit će tu do prevoženja u Zagreb ili do deportacije.

U 60-ak kvadrata smjestit će se 24 osobe. Kako čujemo u vrgoračkoj policiji, većina onih koje privedu bježi od teške ekonomske situacije.

Vrgorac je blizu granice sa Bosnom i Hercegovinom i nije rijetkost da ovuda imigranti pokušavaju stići do Hrvatske pa potom i do drugih europskih zemalja. U zadnje vrijeme imigranti stižu s Kosova.

Ljudi koji riskiraju utapanje, beskrajno plutanje morem, smrt - samo žele bolji život!

Kako nam je objasnio načelnik PP Vrgorac, Geni Dropulić, u zadnjih mjesec dana zabilježena su dva slučaja, odnosno sve skupa desetak ljudi.

U Vrgorcu se raspravlja i o iznosu novca utrošenom za tu manju adaptaciju policijske zgrade i uređenje smještaja za imigrante.

'Ukupno se radi o investiciji vrijednosti milijun i pol kuna', kaže Dropulić. Nekima se čini previše. Svakako novac je osiguran iz europskih fondova i državnog proračuna.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene