Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhićeni su

Pala ekipa koja je po gradu organizirala prostituciju: Usluge nudili preko oglasa, ženu prisiljavali na rad

Policija je razotkrila šesteročlanu skupinu koja je pružala usluge prostitucije na riječkom području od svibnja do početka listopada, od kojih su četiri žene i dva muškarca, te ih predala pritvorskom nadzorniku uz kaznene prijave, izvijestili su iz PU primorsko-goranske.

Kriminalističko istraživanje proveli su policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta PU primorsko-goranske u suradnji s nadležnim policijskim postajama te u koordinaciji s policijskim službenicima Ravnateljstva policije i Općinskim državnim odvjetništvom u Rijeci.

Četiri hrvatske državljanke, u dobi od 30, 41, 43 i 44 godine, policija sumnjiči da su organizirale pružanje seksualnih usluge za novac, a dvojicu muškaraca, u dobi od 25 i 63 godine, da su omogućavali obavljanje tih aktivnosti.

Pročitajte i ovo Ilustracija Čeka rasplet situacije Studentica dotaknula ruku zaštitaru, a sada joj prijeti godinu dana zatvora: Za sve je kriv steznik

Žene su usluge nudile preko oglasnika, nakon toga bi telefonski izravno sa zainteresiranima dogovarale pružanje seksualnih usluga za određene novčane iznose, a za to su angažirale druge osobe u stanovima dvojice osumnjičenika. Na taj način, navodi policija, protupravno su ostvarili najmanje 10.000 eura.

Pročitajte i ovo Zdravko Vukić ravnatelj AZOP-A DOZNAJE DNEVNIK NOVE TV IZ AZOP-a otkrili do koje mjere je EOS Matrix ulazio u intimu građana: "Na to smo posebno osjetljivi"

Osim toga, dvije od četiriju osumnjičenica, u dobi od 41 i 43 godine, sumnjiče se za trgovanje ljudima. Naime, policija je utvrdila da su jednoj hrvatskoj državljanki, koristeći njezin teški položaj, pružile smještaj i hranu, ali je prisiljavale na rad bez novčane naknade, pružanje seksualnih usluga, služenje i krađe po trgovinama.

Reporter Dnevnika Nove TV Marko Balen otkrio je i što će biti s uhićenima.

"Tijekom dana one su ispitane u policiji, kriminalistički su obrađene. Predane su pritvorskom nadzorniku i sada se čeka odluka suca istrage o pritvoru", rekao je.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene