Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Urbani Jugoslaven'

Psihijatar Milas: Kerum se mora izdići iznad svog ega

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za splitskog gradonačelnika Željka Keruma jučerašnji je prosvjed zbog presude generalima ispao prilično nezgodan. Na sred pozornice na splitskoj Rivi žestoko se naguravao i svađao s mladim prosvjednikom za kojeg se kasnije ispostavilo da je bivši tajnik Torcide.

Kako je prosvjednik napao Keruma komentiralo se naveliko i danas. Gradonačelnik je podsjetimo, jučer bio na Rivi na otvaranju kafića svoje nevjenčane supruge, pa je nenajavljeno svratio održati govor za generale na postavljenu binu. On gore, zadovoljan, obje ruke duboko u džepovima, a publika skandira: Željko, Željko...

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sociolozi ne štede Keruma 'Kerumizacija je uzela maha i mora joj se stati na kraj' Slika nije dostupna Oklopljeni Hrvati Tenkić je moja furka

>> VIDEO: Kerum se naguravao s prosvjednikom kojeg je nazvao Jugoslavenom

No, začulo se i pogrdno dobacivanje jednog mladića da ode s bine. Kerum uzvraća: 'Što ti znaš što govoriš, ti si jedan urbani Jugoslaven'. Kratko nakon Kerumova komentara, scena za teatar. Na binu je skočio drugi mladić, Pavo Grubišić Čabo, bivši tajnik Torcide: 'Kome ćeš ti da je urbani Jugoslaven?', derao se Čabo vidljivo uzrujan zbog onoga što je Kerum rekao mladiću u publici. Danas poručuje kako Kerum nema pravo govoriti o generalima, jer se tijekom rata bogatio. Prošao je s par udaraca redara, ali bez prekršajne prijave. Sve skupa, ružna scena.

Za komentar smo pitali Splićane, ali i stručnjake za javne nastupe.

'Treba se izdići iznad sebe, iznad svog ega', smatra psihijatar Mijo Milas.

'Držao je ruke u džepovima od samog početka, a nakon ispada je možda bio i malo ponosan sam na sebe, međutim sve to daje jednu vrlo, vrlo lošu poruku. Apsolutno je to bio eksces', smatra Damir Jugo s Fakulteta političkih znanosti.

Dio Splićana koluta očima. Osuđuju mladićev fizički nasrtaj, ali i Kerumova dobacivanja. Što reći kada čelnik grada želi uvrijediti nekoga time što mu kaže da je urban?

'Ne treba to kometirati, sve se zna', kazao je jedan mladić. 'Urbani Jugoslaven. Suprotnost je dakle, seoski Jugoslaven. Što to znači, da je Kerum seoski Jugoslaven, on je rođen u toj Jugoslaviji', dodala je jedna Splićanka.

Dio građana pak, odobrava Kerumov 'nastup'. Smatraju da je to dio njegove osobnosti. 'Ja bih opet glasala za njega', kazala je jedna gospođa.

A baš kad su svi mislili da je događanjima kraj, Kerum je pustio grlu na volju i zapjevao 'Zovi, samo zovi'. Sa splitskim gradonačelnikom se nikad ne zna kako će događaj završiti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene