Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Učenici se bune

Profesorice pomagale na maturi iz hrvatskog jezika?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Problem je nastao u zagrebačkoj Školi za medicinske sestre, tzv. Mlinarskoj.

Portal srednja.hr prenosi kako im je jedna učenica potvrdila da su profesorice na ispitu državne mature iz hrvatskog jezika sugerirale učenicima kako riješiti određen broj pitanja. Ostali se učenici nisu bunili jer su profesorice, kako kaže učenica, pomagale svima kome je to bilo potrebno. 'Onako diskretno bi nam sugerirale što treba. Nekome jedno, nekome više pitanja', kaže učenica.

Pročitajte i ovo Dostava humanitarne pomoći u Pojas Gaze iz zraka Neizvjesnost u Gazi VIDEO Španjolska nad Pojas Gaze ispustila 26 tona hrane pa upozorila: "Ovaj način nije efikasan" Ilustracija Pomoć Ukrajini Šef NATO-a upozorio: "Bila bi povijesna pogreška dopustiti Putinu da prevlada. To bi bilo opasno za sve nas"

Ravnateljica Škole za medicinske sestre Asja Jelaković, kazala je kako nije upoznata sa spornom situacijom, ali je naglasila kako se nada da to nije istina, jer bi takvo što bilo nedopustivo.

>> Koji apsurd! Većina učenika sporna pitanja iz hrvatskog jezika riješila TOČNO!

Skupinu učenika koji su se našli u ovoj situaciji posjetila je i osoba zadužena za nadzor iz Ministarstva, a izvješće koje je podnijela bilo je bez primjedbi.

Unatoč ovom izvješću, u Nacionalnom centru za vanjsko vrednovanje obrazovanja rekli su kako će ipak detaljnije istražiti ovaj slučaj.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene