Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pripreme za blagdan Svih svetih

Cijene cvijeća i svijeća veće i do 30 posto! Kakva će prometna regulacija biti na snazi oko groblja i gdje se očekuje najveći promet?

Aktualno Galerija Irena Belamarić, HAK Irena Belamarić, HAK Foto: Vijesti u 17 Lampioni za blagdan Svih svetih Lampioni za blagdan Svih svetih Foto: Dnevnik Nove TV Cvijeće za blagdan Svih svetih Cvijeće za blagdan Svih svetih Foto: Dnevnik Nove TV +0 Cijene lampiona i cvijeća po gradovima Galerija 1/4 >>
Pripreme za blagdan Svih svetih u punom su jeku. Tržnice i groblja diljem zemlje puna su svijeća i cvijeća. Cijene ipak negdje i 20 do 30 posto veće nego lani.

Najviše se tradicionalno prodaju crveni lampioni i krizanteme, no zbog cijene sve se više građana okreće multiflorama i umjetnom cvijeću. Cijene aranžmana svježeg cvijeća počinju od 20 eura, a kupcima i prodavačima veći problem od novca predstavlja - kiša.

"Skupo je, normalno, ljudima je sve skupo kad nemaju novca", kaže prodavač Ibrahim.

Pojačan promet ususret blagdanu

Ususret blagdanu Svih svetih vozače se ponovno poziva na oprez, ali i strpljenje. Gdje se očekuju najveće gužve istražila je reporterka Dnevnika Nove TV Bruna Papić, koja je razgovarala s Ivanom Mišlov iz Hrvatskog autokluba (HAK).

 

Kakva je prometna prognoza za blagdan Svih svetih, pitala je reporterka.

 

Kao i svake godine očekuje se povećana gustoća prometa. Ove godine, nažalost, uz pratnju kiše, imamo velik broj prometnih nezgoda na autocestama, obilaznicama, gradskim prometnicama, što svakako dovodi do poteškoća. Nažalost, i situacija s graničnim prijelazima, uzrokovana situacijom koja je u svijetu, povećana je gustoća prometa. Čekanja su na izlazu iz Hrvatske, a isto tako i na ulazu. Brojni radovi dodatno usporavaju promet, osobito na dionicama koje su frekventne", kazala je Mišlov.

Osim na graničnim prijelazima, na kojim još točkama možemo ovih dana očekivati veće gužve, zanimalo je Papić.

Pročitajte i ovo Ilustracija policija istražuje slučaj VIDEO Usred šetnje popucalo staklo na popularnom turističkom mostu: Poginuo turist, više ozlijeđenih

"Možemo ih očekivati na ulazima na autoceste i naplatnim postajama, isto tako u blizini groblja, što je uobičajeno. Tu je i privremena regulacija prometa u svim većim gradovima, ali i manjim mjestima pa svakako pozivamo korisnike da provjere informacije prije polaska i da koriste javni gradski prijevoz što je više moguće", kazala je Mišlov.

 

 

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene