Obavijesti Video Pretražite Navigacija
burni dani iza nas

Ivana Petrović donosi pregled ključnih događaja proteklog tjedna

Aktualno Galerija Pregled tjedna; ilustracija - 4 Pregled tjedna; ilustracija - 4 Foto: DNEVNIK.hr Pregled tjedna; ilustracija - 3 Pregled tjedna; ilustracija - 3 Foto: DNEVNIK.hr Pregled tjedna; ilustracija - 2 Pregled tjedna; ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr Pregled tjedna; ilustracija - 1 Pregled tjedna; ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Pregled tjedna - Ivana Petrović Galerija 1/5 >>
Tjedni pregled pripremila je Ivana Petrović.

Započelo je sa aktualcem, ispraznim okršajem vladajućih i Mosta.

Kulminiralo je pak, raspravom o izmjenama kaznenoga zakona i zakona o kaznenom postupku. Prema tom prijedlogu tko objelodani podatke iz istrage može se kazniti zatvorom u trajanju do tri godine.

Osim politikanstva i moraliziranja nismo dobili pojašnjenje temeljnih odrednica ovog nejasnog zakonskog prijedloga. 

Prijedlog ide u drugo čitanje i bilo bi poželjno i nekako najciviliziranije da se izvan saborske kakofonije organizira okrugli stol sa kompetentnim sugovornicima pa da nam se pojasni na koji će to način novinari od ovog zakona biti izuzeti.

Pročitajte i ovo Poziv - 1 (Ne)briga za pacijente Vozila saniteta i hitne u dramatično lošem stanju! U nekima nema sigurnosnih pojaseva: "Krevet je odletio u zrak"

Saborski odbor saslušao je kandidate za novog državnog odvjetnika. Oporbi najviše bode oči kandidat Ivan Turudić, trenutačno sudac visokog kaznenog suda

I onda se u pravosuđe još upliću i prijetnje bijelim štrajkom. Sucima kojima su plaće povećane za sveukupno 700 eura, sad su se priključili i državni odvjetnici. Inače njih svih plačamo mi porezni obveznici. 

Detalje o svim najvažnijim događajima proteklog tjedna pogledajte u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene