Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Žena ubijena zbog pogreške policije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Interna kontrola splitske policije utvrdila je nekoliko propusta u zaprimanju kaznene prijave Vesne Brzić i njezine pokojne kćeri Dijane protiv Bože Zidara zbog prijetnje smrću.

Interna kontrola MUP-u je uputila izvješće u kojem je odgovornima imenovala tri policajca. Među odgovornima je i ime načelnika Prve policijske postaje Zoran Petričević.

Pročitajte i ovo Brdo Oblik moguće tužbe Revoltirani zbog plana proširenja kamenoloma: "Ne odustajemo i očekujemo jedino moguće rješenje" Vojska nakon natezanja Pao je dogovor između Pantovčaka i Banskih dvora: Zna se tko će biti novi šef vojske

Rezultati istrage interne kontrole mogli bi radnog mjesta stajati načelnika Uprave Ivana Merćepa. Navodno se prema pisanju medija o njegovoj smjeni ionako šuška već neko vrijeme.  

Zbog prvog propusta počinjenog pri samom zaprimanju kaznene prijave 52-godišnje Vesne Brzić, prijavljen je policijski službenik iz 2. postaje koji je odbio zaprimiti tu prijavu.

Zbog nedovoljnog poduzimanja mjera prijavljen je načelnik Zoran Petričević, koji inače slovi kao vrstan policajac bez ijedne mrlje u radu, te njegov službenik koji je vodio obradu.

U policiji je rečeno kako su Vesna i Dijana Brzić izjavile da sumnjaju da bi Zidar mogao i ostvariti prijetnju, te da je Dijana čak odbila podnijeti prijavu pa je umjesto nje to učinila majka. Nije provedena prekršajna obrada po Zakonu o zaštiti od nasilja u obitelji, a nije ni izvršena pretraga Zidarova stana koja se po zakonu provodi po nalogu istražnog suca uz dva svjedoka, nego je shodno Zidarovu dopuštenju izvršen samo manje detaljan pregled.

Ukoliko MUP prihvati izvješće interne kontrole troje prijavljenih službenika očekuje disciplinski postupak. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene