Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija podnijela prijavu

Prijevara na jugu Hrvatske: Čistačica postala informatički referent, razotkrio ju jedan dokument

55-godišnjakinja počinila prevaru (ilustracija)
55-godišnjakinja počinila prevaru (ilustracija) Foto: Getty Images
Prijevara stara više od 30 godina stigla je na naplatu. Policija je prijavila državnom odvjetništvu 55-godišnjakinju za krivotvorenje radne potvrde na temelju koje je s mjesta čistačice postala informatički referent.

Policija je podigla kaznenu prijavu protiv 55-godišnjakinje državnom odvjetništvu u Metkoviću zbog sumnje da je krivotvorila potvrdu o radnom odnosu.

Istragom je utvrđeno da joj je 1992. izdana lažna potvrda o radnom odnosu, u kojoj je stajalo da je između 1988. i 1989. bila kreditna referentica u jednoj tvrtki iz Bosne i Hercegovine i time stekla iskustvo rada u poslovima računovodstva.

Pročitajte i ovo Policijski auto Po nalogu EPPO-a Cure detalji akcije europskih tužitelja: Zbog milijunske prijevare uhićeni direktor kutinske tvrtke, sudski vještak i ovlašteni inženjer elektrotehnike

Osumnjičena je početkom 2019. pokušala iskoristiti lažnu potvrdu kako bi dobila bolji posao u zdravstvenoj ustanovi u kojoj je tada već radila. Umjesto dotadašnje pozicije čistačice, prijavila se za posao informatičkog referenta, a posao je i dobila.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene