Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Počela Izborna glavna skupština HSS-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izborna glavna skupština Hrvatske seljačke stranke (HSS) počela je jutros u "Globusu" na Zagrebačkom velesajmu, a jedini kandidat za predsjednika stranke je dosadašnji predsjednik Josip Friščić.

Friščića je za još jedan mandat na čelu HSS-a kandidirala većina županijskih organizacija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Friščić: Pregovori teku uspješno, ali nisu završeni Slika nije dostupna 'Zakon o ZERP-u je donesen, na vladi je da ga primjeni'

HSS-ovcima su na skupštinu došli gosti i stranački prijatelji, njihovi koalicijski partneri u Vladi - predsjednik Vlade i HDZ-a Ivo Sanader, potpredsjednici Vlade Jadranka Kosor, Damir Polančec te potredsjednica Vlade i predsjednica HSLS-a Đurđa Adlešić.

Na Izbornoj glavnoj skupštini Hrvatske seljačke stranke 818 članova Skupštine (delegata) osim predsjednika HSS-a birat će i pet novih potpredsjednika stranke, pet predsjednika regionalnih organizacija, članove Predsjedništva te glavnog tajnika stranke.

Novim stranačkim statutom je broj potpredsjednika stranke povećan s dva na pet, a i Predsjedništvo će umjesto 11 sada imati 22 člana.

U HSS je stiglo šest kandidatura za potpredsjednike stranke. Kandidirali su se Damir Bajs, Željko Jakopović, Zdravko Kelić, Ante Markov, Božidar Pankretić i Marijana Petir.

Kandidati za predsjednike regionalnih organizacija su - Darko Vuletić (središnja Hrvatska), Zvonimir Sabati (sjeverozapadna Hrvatska), Danijel Ropuš i Ante Simonić (zapadna Hrvatska), Milan Božić, Darko Grivičić i Davor Vlaović (Slavonija) te Stipo Gabrić Jambo, Karlo Gjurašić i Vicko Mardešić (Dalmacija).

HSS će na Glavnoj skupštini izabrati i novog glavnog tajnika stranke, a jedini je kandidat za tu dužnost dosadašnji glasnogovornik Nenad Matić. Nenad Matić bi na funkciji glavnog tajnika trebao zamijeniti Stanka Grčića, koji je otišao na funkciju saborskog zastupnika. Grčić je devet godina bio glavni tajnik HSS-a.

Među gostima na HSS-ovoj skupštini su i predstavnici Grada Zagreba, gradonačelnik Milan Bandić i predsjednica Gradske skupštine Tatjana Holjevac, zatim predsjednik Hrvatskog demokratskog saveza Slavonije i Baranje Vladimir Šišljagić, predsjednik Primorsko goranskog saveza Nikola Ivaniš te predsjednik i počasni predsjednik HSS-a BiH-Nove hrvatske inicijative Ivan Krndelj i Marko Tadić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene