Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Po djete u vrtić, osim majke, samo s pismenim odobrenjem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U skladu s ranijom preporukom Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, svi dječji vrtići u Hrvatskoj trebali su do ovoga mjeseca izraditi program mjera pojačane sigurnosti djece i donijeti protokole postupanja u mogućim rizičnim situacijama.

Roditelji bi, prema toj preporuci, ubuduće trebali priložiti pisanu ovlast za najviše tri osobe koje osim njih mogu doći po dijete u vrtić.

Pročitajte i ovo Nasukan brod u luci Raši Zbog vremenskih prilika Kod ulaza u luku Rašu nasukao se brod: Ministarstvo otkrilo u kakvom su stanju članovi posade Slika nije dostupna Male građevinske tvrtke protiv novog pravilnika Ministarstva graditeljstva

Dijete neće smjeti boraviti u vrtiću više od 10 sati, a svaka
ustanova morat će na vratima izvjesiti radno vrijeme.

Uz to nove sigurnosne mjere predviđaju osiguravanje ulaza i izlaza iz vrtića te čistoće i odgovarajućih higijenskih uvjeta. To uključuje i čišćenje vanjskih površina, posebice pješčanika koji će se morati pokrivati ili preko noći unositi u zatvoreni prostor.

Dječji vrtići trebali bi izraditi protokole postupanja u rizičnim
situacijama u slučajevima djetetova bijega iz vrtića, ako roditelj ne dođe po dijete nakon završetka radnog vremena, kao i u slučaju ozljeda i bolesti djeteta u vrtiću te u slučaju nasilja u obitelji i nasilja među djecom.

Među ostalim treba izraditi mjere nadzora djece prilikom njihova boravka u sobi dnevnog boravka i drugim prostorima vrtića, na spavanju ili dnevnom odmoru, kao i nadzor kretanja odraslih osoba u prostorima vrtića.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa i Agencija za odgoj i obrazovanje svim su dječjim vrtićima u slučaju potrebe ponudili stručnu pomoć u izobrazbi djelatnika u vezi s pripremanjem i provedbom preventivnih i sigurnosno-zaštitnih programa, doznaje se u Ministarstvu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene