Obavijesti Video Pretražite Navigacija
STARI RATOVI

''Plenkovićeva slamka spasa'': Todorić otkrio što bi mogao biti razlog Marićeva odlaska iz Vlade

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zašto odlazi Zdravko Marić? Odgovor na to pitanje još pouzdano ne zna nitko osim samog Marića. On bi detalje s javnosti trebao podijeliti u četvrtak, ali nagađanja ne prestaju. Svoj je obol dao i njegov bivši šef Ivica Todorić.

Bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić pridružio se spekulacijama oko odlaska Zdravka Marića iz Vlade Andreja Plenkovića

''Analizirajući događanja vezana uz Marića najbliže sam stavu (neovisno o tome što govore Plenković i Marić) da je jedan od mogućih razloga Marićeve ostavke gubitak Republike Hrvatske u sporu protiv MOL-a na Međunarodnom centru za rješavanje investicionih sporova u Washingtonu (ICSID)'', podijelio je svoje mišljenje Todorić na Facebooku.

''Spor je pokrenuo MOL. Hrvatska će morati platiti između 250 i 300 milijuna eura plus kamate. Temeljita analiza ovoga slučaja razotkrila bi mnoge činjenice koje bi teško optužile Plenkovića za predaju INA-e MOL-u i upravo to se trebalo po svaku cijenu izbjeći'', napisao je Todorić.

''Isto tako to bi otvorilo priču o arbitraži vezanoj za Agrokor što bi još više kompliciralo poziciju Plenkovića'', smatra bivši vlasnik te kompanije i tvrdi: ''Kako bi izbjegao dramatične dokaze protiv sebe - pokušava sve staviti pod tepih, Plenković je planski pripremio najjaču moguću medijsku bombu da se spasi. Dakle, Marić odlazi da se pokuša spasiti Plenkovića.''

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NOVE PROMJENE U VLADI Plenković zahvalio Mariću, veseli se novom ministru, a otkrio je i koju je ''glupu praksu'' spreman prekinuti: ''Ma nisam ljut...''
Pročitajte i ovo Premijer Andrej Plenković vladajuća koalicija suglasna Novi ministar Primorac ima koronu, Marić otišao iz Banskih dvora: "Pričat ćemo"

''Poruka Plenkoviću da on - Plenković, Marić, Ćorić, Tena Mišetić odu na Mjesec, hrvatske nadležne službe će ih vratiti'', zaključuje Todorić u svojoj objavi na društvenim mrežama.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene