Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Grabar-Kitarović odlazi u NATO

'Ovo nije samo moj, ovo je i uspjeh Hrvatske'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kolinda Grabar-Kitarović kaže kako joj je velika čast što je dobila ponudu za posao pomoćnice glavnog tajnika NATO-a Andersa Fogha Rasmussena za javnu diplomaciju.

'Puno hvala na čestitkama. Ovo nije samo moj uspjeh, nego veliki uspjeh i Republike Hrvatske i hrvatske diplomacije', rekla je Kolinda Grabar-Kitarović. Objasnila je kako će na poziciji pomoćnice glavnog tajnika NATO-a obavljati aktivnosti usmjerene na informiranje o NATO savezu, na kontakte s međunarodnom javnošću  i javnošću država članica NATO-a, ali i državama izvan saveza te se baviti aktivnostima promicanja NATO-a klasičnim diplomatskim putevima. 

Pročitajte i ovo Ilustracija EUFOR Althea NATO u susjednu zemlju šalje bataljun rezervnih snaga: "To je važna odluka za gašenje secesionističkih ideja" Njemački vojnik Panzerbrigade 45 Njemačka rasporedila prve vojnike u jednu NATO članicu: Za tri godine tamo će biti stalno prisutni

>> Kolinda Grabar-Kitarović u vrhu NATO saveza

Kolinda Grabar-Kitarović istaknula je kako još neko vrijeme ostaje u Washingtonu kao veleposlanik RH u SAD-u. 'Moram još ovdje završiti diplomatske zadaće. No, novi posao nalazi se u sjedištu NATO-a, u Bruxellesu', dodala je.

Predsjednik Josipović uputio čestitke

Predsjednik Republike Ivo Josipović izrazio je zadovoljstvo što je hrvatska veleposlanica u SAD-u Kolinda Grabar Kitarević imenovana pomoćnicom za javnu diplomaciju glavnog tajnika NATO-a. 'Zadovoljan i sretan što je netko iz Hrvatske dobio tako visoko mjesto u NATO-u. Drago mi je da je ona dobila to priznanje', rekao je u Josipović.

Po Josipovićevim riječima, to je u prvom redu priznanje Kolindi Grabar Kitarović, ali i Hrvatskoj. Josipović je kazao kako je još rano govoriti o tome tko će Kolindu Grabar Kitarović naslijediti na dužnosti veleposlanika u SAD-u, te da se o tomu trebaju obaviti konzultacije. Uprava za javnu diplomaciju jedna je od šest uprava u Rasmussenovu uredu, a na čelu svake je pomoćnik glavnog tajnika NATO-a. (HIna)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene