Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stonska obilaznica

Davor Perić iz Hrvatskih cesta: "Današnjim otvaranjem projekt je dobio svoju punu funkcionalnost"

Aktualno Galerija Otvorena Stonska obilaznica Otvorena Stonska obilaznica Foto: DNEVNIK.hr Otvorena Stonska obilaznica Otvorena Stonska obilaznica Foto: DNEVNIK.hr Paula Klaić Saulačić i Davor Perić Paula Klaić Saulačić i Davor Perić Foto: DNEVNIK.hr Davor Perić, Inženjer Hrvatskih cesta Davor Perić, Inženjer Hrvatskih cesta Foto: DNEVNIK.hr +0 Paula Klaić Saulačić Galerija 1/5 >>
Napokon je otvorena stonska obilaznica.

Nakon Pelješkog mosta u promet je puštena i stonska obilaznica. Oko 8 kilometara ceste koja bi trebala olakšati život građanima Dubrovačko-neretvanske županije.

Koliko će ovo skratiti putovanje svima koji idu na jug ili s juga prema ostatku zemlje?

"Ako krenemo iz Zagreba prema Dubrovniku, kilometraža će biti dulja, ali vrijeme putovanja bit će kraće", izvijestila je novinarka Dnevnika Nove TV Paula Klaić Saulačić, koja se javila iz mjesta Broca.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković PROMETNA POVEZANOST Premijer se prošetao stonskom obilaznicom pa komentirao aktualna zbivanja: "Osobno ću razgovarati s Hrvoj Šipek"

Pročitajte i ovo Prapratno - Doli, dionica pristupne ceste Peljeskom mostu - 2 Prapratno - Doli Otvoren impresivni gigant: Pogledajte kako izgleda stonska obilaznica iz zraka

Davor Perić iz Hrvatskih cesta zadovoljan je prvim danom otvaranja prometa preko mosta Ston. "Današnjim otvaranjem projekt je dobio svoju punu funkcionalnost jer se radi o deniveliranoj, brzoj cesti koja će skratiti vrijeme putovanja", potvrdio je Perić i rekao da prema trenutačnim informacijama "promet teče bez većih problema. Očekujemo u prvo vrijeme određenu prilagodbu vozača, no vjerujemo da će do kraja dana cestom proći tisuću vozila".

Pročitajte i ovo Oleg Butković, ministar prometa - 2 Cestovna povezanost Napokon se otvara stonska obilaznica: Trebalo je više od pet godina, a osim kašnjenja, narasli su i troškovi

Perić je rekao da se radilo o zahtjevnom projektu. "Najizazovnije je bilo to što smo radili projekt u izazovno vrijeme. Most je bio najkompleksniji dio jer se nalazi na dijelu koji je loše cestovno povezan, a plovni put je nizak i to je otežavalo dovoz materijala. No dočekali smo ovaj dan i nadam se da će svi biti zadovoljni", zaključuje.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.



Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene