Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predložena smjena Radmana

KOSOR 'Ili će se svi resetirati ili idemo na nove izbore'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odbor za informiranje, informatizaciju i medije predložio je da se za v. d. glavnog ravnatelja javne televizije imenuje Siniša Kovačić. Odbor je predložio da se dužnosti glavnog ravnatelja razriješi Goran Radman. Svoj prijedlog Odbor će proslijediti Hrvatskom saboru koji će donijeti konačnu odluku.

Nakon što je sjednica saborskog Odbora za informiranje, informatizaciju i medije, na kojoj se trebao utvrditi prijedlog razrješenja glavnog ravnatelja Hrvatske radio televizije Gorana Radmana, i imenovanje vršitelja dužnosti, otkazana rano jutros, naknadno je održana s početkom u 11 sati.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna trguje li utjecajem? Stazić: ''Mislim da vitez Reiner ima problem, nije prijavio članstvo...'' Slika nije dostupna ''Svinjski skandal'' Stazić oštro o slučaju Šegote i Kožića: ''Ravnateljica Centra za socijalnu skrb misli da je iznad suda i zakona''

Ovako je izgledao kaos u Saboru tijekom jutra:

Jutros, netom prije početka, otkazana je sjednica saborskog Odbora za informiranje, informatizaciju i medije, na kojoj se trebao utvrditi prijedlog razrješenja glavnog ravnatelja javne televizije Gorana Radmana, i imenovanje vršitelja dužnosti.

Sjednica je otkazana bez službenog obrazloženja. Međutim, naknadno je objavljeno kako će sjednica ipak početi u 11 sati.

Donosimo reakcije nakon primitka informacije rano jutros kako je sjednica Odbora otkazana.

Darinko Kosor: Mogao bih dva dana pričati o problemima

'Takav način rada ni naših saborskih odbora ni funkcioniranja Vlade u cjelini, što se mene tiče, nema nikakvog smisla. Mislim da građani ovo više ne razumiju, ne podržavaju. Ili će se svi resetirati ili idemo na nove izbore. Mislim da je to najbolje rješenje. Ništa ne funkcionira i nema smisla da više ovako radimo', rekao je Darinko Kosor (HSLS) iz Domoljubne koalicije.

Na pitanje gdje je došlo do problema, Darinko Kosor je rekao kako bi mogao dva dana pričati o problemima.

'Vijeće za suradnju ne funkcionira, kao što vidite Vlada ne funkcionira, Sabor raspravlja o dokumentima iz 2014. Nismo danas održali ni ovaj Odbor', zaključio je Kosor.

Ćorić: Most je remetilački faktor

Saborski zastupnik HSP-AS-a Pero Ćorić izjavio je u četvrtak da je suradnja unutar Vijeća za suradnju Domoljubne koalicije i Mosta "vrlo teška", a Most je označio glavnim "remetilačkim faktorom".

"Osnovni je problem ekipe iz Mosta, koja je dobila prevelik dio kolača, da nema kadrova", ustvrdio je Ćorić pred novinarima u Hrvatskom saboru, te se požalio da Most kandidira ljude iz SDSS-a, SDP-a i drugih stranaka, jer nema kadrova, dok on u isto vrijeme ima "doslovce stotine visokoobrazovanih mladih ljudi".

Na konstataciju da je, dakle, Most remetilački faktor uzvratio je: "Pa trenutno da, u svakom slučaju, radi se sporo, tromo, nude se potrošeni kadrovi".

Ćorić je potvrdio da se Vijeće za suradnju nije sastalo duže vrijeme. "Teško mi se sjetiti kad smo se sastali, još mi se teže sjetiti koju smo odluku donijeli, a pogotovo se ne mogu sjetiti što je od toga provedeno. Ponovit ću, volove se veže za rogove, a ljude za riječ, a političke stranke za potpisane sporazume", rekao je zastupnik.

Poručuje i da političare treba dijeliti na uspješne i neuspješne, a da ih on dijeli na "vođe i sljedbenike". "Ako ste vođa, morate udariti šakom o stol, ja osobno smatram Tomislava Karamarka vođom, imamo zadnjih godina niz dobrih političkih utakmica i mislim da mora udariti šakom o stol da je ovoga dosta", rekao je Ćorić.

Ne budemo li razriješili ravnatelja HRT-a iz poznatih razloga, jer javna televizija više nije javna nego je dugi niz godina bila servis bivše lijeve gubitničke opcije, ne bude li premijer Orešković razriješio Lozančića danas ili sutra, mislim da treba nas sve smijeniti, ustvrdio je Ćorić.

Rekao je da HSP-AS-ovci nisu došli da bi stekli neke mirovine, beneficije i sinekure, tako da su spremni za svaku varijantu pa i za nove izbore. Opetovao je da njegova stranka stoji uz Milijana Brkića kao kandidata za ministra branitelja. "On je za nas već dugo kandidat, o drugom nismo razgovarali. Nametanje novog kandidata, mislim, da je sada kasno", kazao je.

Poručio je da svatko tko je došao po političkoj liniji tako mora i otići. "Imate 1400 članova upravnih vijeća i nadzornih odbora, sve to treba smijeniti", kaže Ćorić.

'Naravno da je Most kriv za sve kad se nije uspjelo podijeliti puno fotelja'

Ivan Kovačić iz Mosta nije želio spominjati izbore, ali osvrnuo se na optužbe Ćorića.

'Naravno da je Most kriv za sve kad se nije uspjelo podijeliti puno fotelja. Most nije za nagle čistke i dijeljenje fotelja', kazao je.

Smatra kako sitne stranke iz Domovinske koalicije nisu profitirale kao što su htjele te da stoga zazivaju nove izbore i sve svaljuju na Most.

'Vijeće za suradnju funkcionira i dalje ćemo razgovarati. Nema sukoba između HDZ-a i Mosta', rekao je.
 

Nenad Stazić: Izgleda da u vladajućoj koaliciji i dalje pucaju odnosi

U srijedu navečer sazvana sjednica Odbora je otkazana, rekao je novinarima potpredsjednik Odbora Nenad Stazić (SDP) koji, kaže, nije dobio nikakvo objašnjenje odgode.

'Izgleda da u vladajućoj koaliciji i dalje pucaju odnosi, da se ne mogu dogovoriti tko će staviti šapu na HRT', izjavio je Stazić novinarima. Neslužbeno se moglo čuti da će sjednica, možda, biti sazvana tijekom četvrtka.

Postupak Radmanova razrješenja pokrenuo je Nadzorni odbor HRT-a, koji je kao razlog razrješenja naveo nepoštivanje zaključaka o vođenju odvojenog HRT-ova računovodstva javnih i komercijalnih prihoda. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene