Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Adrenalin na kotačima

VIDEO: Ne pokušavajte ovo kod kuće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osijek je 11. godinu zaredom domaćin svjetskom natjecanju u ekstremnim sportovima.

'Pannonien Challenge' okupio je više od 200 natjecatelja, koji su vratolomije s biciklima, rolama i skejtom, došli pokazati iz brojnih zemalja, od Češke i Grčke do Argentine i Sjedinjenih Država. Natjecanje s visokom dozom adrenalina, na jednoj od najboljih skate staza u ovom dijelu Europe, godinama privlači više publike nego bilo koja nogometna utakmica domaćeg prvenstva.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Spektakl na Krimu PREZENTACIJA MOĆI Ruske zračne snage pokazale svu svoju silu Slika nije dostupna Vikend adrenalina

Jedna od najboljih skate staza u Hrvatskoj pozornica je kakva se rijetko viđa. Vratolomije stotina svjetskih 'faca' u ekstremnim sportovima ostavljaju bez daha. 'Slobodni ste u izražavanju, slobodni ste činiti što vas je volja. Ovdje nema trenerovih ograničenja ni sudačkih zviždaljki,' rekao je Damian Becker iz Australije.  Osječkoj publici dosadili su sportovi u kojima se 'vrte' novac i politika. Ali cure imaju još pokoji razlog, sviđaju im se dečki. 

'Padovi su neizbježni, ali neke statistike pokazuju da se puno više ljudi ozlijedi u košarci nego u ekstremnim sportovima,' rekao je Zdenko Liška, suorganizator natjecanja. 'Slomljena rebra, udarci u kosti i fali mi jedan zub,' pohvalio se Marko Južnič iz Slovenije.

Naše financiraju roditelji, a svjetske sportaše-velike kompanije.Vani se od ovoga pristojno zarađuje. 'Nogometaši imaju skupe automobile, jahte, vile. Skejteri i biciklisti imaju srce,' rekao je Liška kroz smijeh i dodao da par njih ipak zarađuje velike novce. Ni Hrvatska više ne zaostaje. I kod nas je sve više zaljubljenika u ekstremne sportove, koji im se, jednom osjetivši adrenalin, uvijek vraćaju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene