Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Oprez: U potrazi za vodom i plijenom poskoci se spuštaju u naselja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zmije otrovnice u potrazi za vodom i plijenom ovih dana stižu i na kućna vrata stanovnicima Zabiokovlja. Naša ekipa danas je posjetila zagvoški zaseok Tomičići, čiji se stanovnici često susreću s poskocima.

U potrazi za plijenom i vodom u ovom sušnom razdoblju zmije otrovnice se sve više približavaju kućama. U jednom je kokošinjcu mještanka zagvoškog zaseoka Tomičići daskom ubila 60 centimetara dugačkog poskoka.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ne treba paničariti POČINJE LJETO Što napraviti u slučaja ugriza zmije? Slika nije dostupna Užasavajuće slike Oprez, nije za ljude slabijeg želuca: Evo što čini ugriz čegrtuše

- Išla je nahraniti kokoši i ugledala poskoka. Iznenadila se koliko je zmija bila velika. Nije se uplašila, ostala je pri sebi i ubila zmiju, svjedoči jedan mještanin. 

- Zmija uvijek traži vodu. Ostavite gdje god bačvu vode i naći ćete tamo uskoro i deset zmija. 

Zmije otrovnice razmnožavaju se upravo u ovom razdoblju, od Velike do Male Gospe.

- Zbog toga znaju biti malo agresivnije i također iz razloga što se spremaju za zimu, u potrazi su za plijenom te se znaju spustiti i do naselja, kažu nam u veterinarskoj stanici. 

Stanovnici Tomičića imaju bogato iskustvo s otrovnicama. No, koliko god puta se susreli s poskokom, strah je uvijek jednako velik. 

Otrovnice su se previše razmnožile jer nema više pastira da ih ubijaju pa ih ima sve više. Na svu sreću, na ovim prostorima ovoga ljeta nije zabilježen niti jedan ugriz.

Više u video prilogu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene