Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potencijalno opasno vrijeme

Oglašeno žuto upozorenje: Danas pljuskovi s grmljavinom, a snijeg već pada na Platku i Zavižanu

Snijeg na Platku
Snijeg na Platku DHMZ/Livecamcroatia.com
Aktualno Galerija Snijeg na Platku Snijeg na Platku Foto: DHMZ/Livecamcroatia.com Zavižan Zavižan Foto: Vrijeme.hr Žuti Meteoalarm Žuti Meteoalarm Foto: DHMZ Platak Platak Foto: Livecamcroatia.com +0 Pljusak Galerija 1/5 >>
Sustav meteoalarm oglasio je žuto upozorenje (potencijalno opasno vrijeme) za sve obalne regije kao i za karlovačku, gospićku i kninsku.

Vrijeme će biti promjenjivo oblačno i nestabilno, a povremena kiša i pljuskovi s grmljavinom, češći, ponegdje izraženiji na Jadranu, osobito sjevernom, zatim i drugdje, prognoza je za srijedu Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

U sjevernim kopnenim krajevima uglavnom suho. U višem gorju mogući susnježica i snijeg.

Snijeg na Platku Zavižan Foto: Vrijeme.hr

Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, na Jadranu jugozapadni i sjeverozapadni prolazno s jakim udarima, na sjevernom dijelu slaba bura, a na krajnjem jugu umjereno jugo.

Pročitajte i ovo Riba Pojas - 1 riba pojas Iznimno rijedak susret s ogromnom ribom, morskim čudovištem: U Jadranu je viđena tek 3 puta, a u cijelom Sredozemlju samo 60

Najviša dnevna temperatura uglavnom između 11 i 16 stupnjeva Celzijusa, u gorju malo niža. 

Pročitajte i ovo Snijeg poharao Pakistan Razorni učinci VIDEO Poharala ih snježna oluja, među poginulima 22 djece: Uništene kuće, naselja bez struje

Sustav meteoalarm oglasio je žuto upozorenje (potencijalno opasno vrijeme) za sve obalne regije kao i za karlovačku, gospićku i kninsku.

Snijeg na Platku Žuti Meteoalarm Foto: DHMZ

U četvrtak slijedi postupno smirivanje i djelomično razvedravanje, najprije na sjeveru i zapadu. Mjestimične kiše bit će uglavnom prijepodne, osobito u Gorskoj Hrvatskoj gdje će u višim predjelima padati i snijeg. Lokalnih pljuskova na jugu može biti i poslijepodne. Vjetar slab i umjeren sjeverni i sjeveroistočni, na Jadranu umjerena, podno Velebita i jaka bura, a na jugu veći dio dana umjereno jugo.

Najniža temperatura od 1 do 6, na Jadranu između 7 i 11 stupnjeva. Najviša dnevna uglavnom između 10 i 15 stupnjeva.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene