Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slavonija na koljenima

''Trebali su zakone prilagoditi Slavoniji, a ne Njemačkoj'', zavapio očajni poljoprivrednik i zaplakao: "Ja sam svoju egzistenciju izgubio"

Aktualno Galerija Marko Maroševac, uzgajivač Marko Maroševac, uzgajivač Foto: DNEVNIK.hr Marko Maroševac, uzgajivač - 2 Marko Maroševac, uzgajivač - 2 Foto: DNEVNIK.hr Ivana Kopčić, reporterka Dnevnika Nove TV Ivana Kopčić, reporterka Dnevnika Nove TV Foto: DNEVNIK.hr Marko Maroševac, uzgajivač - 1 Marko Maroševac, uzgajivač - 1 Foto: DNEVNIK.hr +1 Marina Bešić Đukarić, reporterka Dnevnika Nove TV - 1 Galerija 1/6 >>
U znaku afričke svinjske kuge protječu i Vinkovačke jeseni. Prvi put nastup u povorci bio je zabranjen konjanicima. Ljudi u Slavoniji na rubu su snaga.

Slavonija je ogorčena, nezadovoljna, stanje ne ide nabolje i sve je teže raditi i živjeti u okolnostima gdje hara afrička svinjska kuga.

Marko Maroševac spremao se na Vinkovačke jeseni, ali ostao je u dvorištu. Naveo je niz apsurdnih pravila i od jada i gorčine zaplakao.

"Imam svinje. Redovno moram ići u svinjac te ih očistiti i nahraniti. Ja smijem na Vinkovačke jeseni, a konji koji su udaljeni - ne. Drugi apsurd koji se događa je taj da promet životinja na području Vukovarsko-srijemske županije nije ograničen. Ja sam sa svojim konjima mogao u Vinkovce. Problem je samo ako se organizira neka manifestacija", rekao je Maroševac u razgovoru s reporterkom Dnevnika Nove TV Marinom Bešić Đukarić.

Nažalost, od utorka je primijetio da jedna njegova svinja ne jede. U srijedu je to prijavio svojim nadležnim veterinarima, kaže. "Nažalost je jutros uginula krmača. Još uvijek stoji. Najveći su problem mjere koje nisu dobre. Mi sada pričamo o drugim mjerama, ali nama uginule životinje stoje po tri-četiri dana", kazao je te istaknuo da nisu krivi veterinari, već organizacija.

Pročitajte i ovo Mladen Pavić, državni tajnik - 3 Za Dnevnik Nove TV Državni tajnik o eutanaziranim svinjama na ulici: "Ne vidim veliki problem i ne bih rekao da je itko zakazao"

"Naši su veterinari na koljenima od rada i iscrpljenosti. Na svinji su bile stotine muha. Već sam nekoliko puta ministrici slao poruke, dok nije došlo do mojeg gospodarstva. Ja sam, nažalost, svoju egzistenciju izgubio jer nisam uspio dokazati ni ministrici ni premijeru da svinje iznose bolest na ulice, da je tu glavna zaraza. Muhe ubodu i odu na zdravu životinju. Tu svinju sam mogao samo pokriti slamom", rekao je Maroševac kroz suze.

Pročitajte i ovo Djeca na Haitiju s UN-om Među žrtvama i djeca Jeziva svjedočanstva silovanih žena: Mirovnjaci UN-a napravili djecu i pobjegli - "Tretiraju nas kao prostitutke"

Ima i poruku za Vladu. "Europski zakoni nisu prihvatljivi kod nas. Zamislite kada bi se vodio rat jednak na cijelom području. Zna se kako se rat vodi u brdima, kako u nizinama. Isto je i sa svinjskom kugom. Nije isto raditi po zakonima Danske i Njemačke i u Slavoniji. Totalno neorganizirano. Trebali su zakone prilagoditi Slavoniji, a ne Njemačkoj", zaključio je shrvani Maroševac.

Više o apsurdnim pravilima pogledajte u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene