Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nisu bili sumnjivi

Novi obrat u slučaju nestanka torbe s novcem ukrajinske poduzetnice: Otkriveno tko je iskoristio priliku za krađu

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Splitska policija otkrila je tko je ukrajinskoj poduzetnici ukrao torbu, računala, novac i druge stvari ispred njezine kuće u Brelima.

Ukrajinska poduzetnica Tetjana Glinjana koja je prodala svoje udjele u tri splitska hotela, 10. siječnja je makarskoj policiji prijavila nestanak torbe, računala i novca. Vrijednost ukradene imovine je oko 27 tisuća eura.

Stvari su joj, tvrdila je, nestale ispred njezine kuće u Brelima gdje su ostavljene bez nadzora. Policija je zaprimila dojavu i prijavu za kazneno djelo utaja.

Pročitajte i ovo Bijeli kombi, ilustracija (Guliver/Thinkstock) Velika šteta Pronađeno pet od 19 kamiona i auta Imesa "nestalih" u stečaju: U jako su lošem stanju

Splitka policija dovršila je kriminalističko istraživanje, kojim je utrvrdila tko su trojica muškaraca koji su ženi ukrali torbu, računala i novac.

"Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su 48-godišnjak, 38-godišnjak i 25-godišnjak, svi hrvatski državljani, protupravno prisvojili tuđu pokretnu stvar i ostvarili obilježja kaznenog djela utaja radi čega će protiv njih nadležnom općinskom državnom odvjetništvu biti podneseno posebno izviješće kao dopuna kaznene prijave", rekli su za Dnevnik.hr iz Policijske uprave splitko-dalmatinske.

Pročitajte i ovo Jahta Royal Romance Uskoro istječe privremena mjera Ekskluzivne snimke Dnevnika Nove TV: Ruska jahta pod sankcijama isplovila iz trogirskog brodogradilišta

Pronađena je odbačena torba, stvari koje su se nalazile u torbi, te veliki dio novca. Sve će biti vraćeno oštećenoj Ukrajinki.

Kako doznaje Slobodna Dalmacija, riječ je o dvojici Breljana i muškarcu iz Zagvozda. Sva trojica su zaposlenici komunalne tvrtke Greben, te su udaljeni s posla.

Inače, snimke nadzornih kamera na kući pokazale su da u trenutku nestanka stvari u blizini nije bilo nikoga. Cestom je prolazio jedino kamion komunalne tvrtke, što nikome nije bilo sumnjivo. No, na kraju se pokazalo upravo suprotno.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene