Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izvlačenje novca iz Dinama

Mamić iznerviran napustio sudnicu: "Istjerajte me van i onda ispitujte svjedoka"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Županijskom sudu u Osijeku nastavljeno je suđenje Zdravku Mamiću i još trojici okrivljenika za izvlačenje novca iz Dinama.

U nastavku suđenja, između ostaloga, svjedoče nogometni menadžer Nikky Vuksan, Vesna Juraić  i Eduardo da Silva. Vesna Juraić bivša je računovotkinja Dinama i punica Luke Modrića.

Pročitajte i ovo Suđenje Mamićima - 1 Pitanje isplate novca Šok na suđenju Mamićima, Balaban promijenio iskaz: "Vjerojatno sam nešto pomiješao" Nastavak suđenja Mamićima - 1 Bivši igrači Dinama Nova svjedočenja na suđenju protiv Mamića: "Ne mogu se sjetiti da li je baš bilo tako, ali netko mi je donio novac"

Na upit predstavnika optužbe je li, osim ugovora o profesionalnom igranju Luke Modrića i NK Dinama te aneksa ugovora o podjeli transfernog obeštećenja, postojala još neka dokumentacija kojom se regulirao Modrićev transfer u enegleski Tottenham, svjedokinja je najprije kazala "ne", a potom "ne sjećam se", nakon čega se Mamić ustao i ustvrdio da je svjedokinja izričito rekla "ne", a ne da se ne sjeća i revoltiran napustio sudnicu. "Istjerajte me van i onda ispitujte svjedoka", kazao je Mamić. 

S obzirom da je uzeo riječ bez odobrenja i samovoljno napustio sudnicu predsjednik vijeća Darko Krušlin Mamića je odlučio udaljiti s rasprave do završetka današnjeg ročišta, s čijim će sadržajem Mamić biti naknadno upoznat.

Svjedokinja Juraić, bivša voditeljica računovodstva NK Dinama, je djelomično promijenila iskaz iz istrage u kojem je navela kako je aneks ugovora o podjeli transfernog obeštećenja za Luku Modrića vidjela u razdoblju između srpnja 2008. i srpnja 2009. Na današnjoj glavnoj raspravi ustvrdila je da joj je tajnica Zdravka Mamića, u travnju 2008. donijela ugovor o transferu između NK Dinama i Tottenhama te aneks ugovora o profesionalnom igranju, o podjeli transfernog obeštećenja između kluba i igrača Luke Modrića koje je i proknjižila.

Ustvrdila je da ne zna zašto je u istrazi spominjala razdoblje između srpnja 2008. i srpnja 2009. godine, prenosi Hina.

 

Novi odvjetnici

Braća Zdravko i Zoran Mamić odabrala su nove odvjetnike koji će ih zastupati na osječkom Županijskom sudu u daljnjem tijeku postupka, nakon što su otkazali punomoć dotadašnjim odvjetnicima Jadranki Sloković i Čedi Prodanoviću.

Novi je branitelj Zdravka Mamića odvjetnik Ivan Stanić, dok Zorana Mamića zastupa odvjetnik Nikola Mandić.

Podsjetimo, suđenje bivšem čelniku NK "Dinamo" Zdravku Mamiću i jos trojici okrivljenika prekinuto je 14. lipnja nakon što je Mamić verbalno napao svoju dotadašnju odvjetnicu Jadranku Sloković i branitelja svoga brata Zorana odvjetnika Čedu Prodanovića te im otkazao punomoć za zastupanje, pa je Sudsko vijeće odlučilo prekinuti glavnu raspravu i okrivljenicima dalo rok od sedam dana za odabir novih branitelja.

Zdravka Mamića, njegova brata Zorana Mamića, bivšeg direktora Dinama Damira Vrbanovića i poreznika Milana Pernara Uskok tereti da su NK "Dinamo" oštetili za nešto manje od 116 milijuna kuna, a državni proračun za barem 12,2 milijuna kuna neobračunatog i neplaćenog poreza i prireza. (Hina)

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene