Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Građani ne vjeruju u pričo o skitnici

Ministar uvjerava, javnost ne vjeruje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ubojica Ivane Hodak tamo je gdje mu je mjesto, poruka je ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka koji se tek danas na inzistiranje novinara oglasio o rješavanju jednog od najbrutalnijih zagrebačkih ubojstava.

Slučaj koji je bio prekretnica početku reformi u policiji i pravosuđu i dalje je prepun sumnji. Ubojica je uhićen, prepraćen kod suca i smješten u ćeliju. Tek dva dana nakon toga oglasio se i resorni ministar koji nimalo ne sumnja u policijski posao. 'Nakon toliko uloženog truda energije i znanja plasiranje takvih teza su nepravedne. Nama je najvažnije da je ubojica tamo gdje mu je mjesto', rekao je Tomislav Karamarko, ministar unutarnjih poslova.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pretres sjenika nije zakonit? 'Sudsko vijeće će donijeti novu odluku o dokazu' Slika nije dostupna Nije kobnog dana kupio šampon Suđenje: Šlogar nije kupio skupi šampon

Potpredsjednica Vlade Đurđa Adlešič, zadužena za policijski resor, također je zadovoljna rezultatima. Iako je sjedila na sjednicama Vijeća za nacionalnu sigurnost na kojima se tvrdilo da iza ubojstva Ivane Hodak stoji organizirani kriminal nije sumnjčava prema raspletu. 'Bilo je logično da se policija i ostali pripreme i na puno teže scenarije od ovoga koji se pokazao', kaže Đurđa Adlešić.

Ranko Ostojić iz SDP-a, bivši ravnatelj policije ne želi ni pomisliti da je priča o ubojici netočna. No sumnje su prejake. Policija je, poručuje, sama nesmotrenim izjavama i prezentacijom slučaja doprinjela vlastitoj nevjerodostojnosti. No Ostojić smatra kako to mogu i popraviti. 'Samo priznanje ubojice treba potvrditi dokazima, zapisom video kamere i ostalim tragovima koji su zasigurno nađeni na mjestu događaja', kaže Ostojić. 

>> Javnost ne vjeruje raspletu ubojstva?!

>> Ubojstvo Ivane splet nesretnih okolnosti?

>> VIDEO: 'Prvo je bježao, pa nas odveo u sjenik'

>> FOTO: Ovo je osumnjičenik za Ivanino ubojstvo

>> Susjedi za ubojicu Ivane Hodak kažu - čudak!

>> Ubojica ušao u zgradu s Ivanom pa ju ubio!

61-godišnji beskućnik, prodao stan, potrošio novac, živio u sjeniku i cijelo je vrijeme čuvao pištolj kojim je ubio Ivanu Hodak, priča je koja građanima zvuči nevjerojatno. Pogotovo jer tako prljav i zapušten nije ostavio niti jedan trag na mjestu zločina. Isprva je sve izgledalo kao profesionalno ubojstvo. U strogom središtu grada, usred bijela dana - Ivanu Hodak je ubojica dočekao u stubištu zgrade, ni sto metara od sjedišta policije, ispalio dva hica i pobjegao. 

I predsjednik i odmah su prozvali mafijaške krugove i najavili obračun s organiziranim kriminalom. Premijer je smijenio ministra Rončevića, ministricu Lovrin i ravnatelja policije Marijana benka. Na njihovo je mjesto stigao novi tim, a novi ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko odmah je pokušao primiriti uzavrele strasti u državi. 

'Ajmo pričekat nekoliko dana, pa razgovarajmo o tom slučaju - teško je sad pričat tko bi mogao biti odgovoran, što ako motiv nije mafijaški?', rekao je Karamarko nekoliko dana nakon ubojstva Ivane Hodak. 

Na kraju se ispostavilo da nije. DNK analiza odjeće još nije gotova, no za policiju je slučaj već riješen. Ipak u priču o skitnici - mnoge će još trebat uvjeravati.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene