Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nisu mafijaši već skitnica

Javnost ne vjeruje raspletu ubojstva?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četiri mjeseca po glavama policije, državnog vrha, ali i javnosti motali su se scenariji o motivima i načinu brutalnog ubojstva Ivane Hodak. Nevjerojatan rasplet izaziva reakcije javnosti. Teško je povjerovati da je skitnica i beskućnik srušio mit o mafijaškoj likvidaciji.

Iza ubojice koji je pobjegao nakon oduzimanja života Ivani Hodak ostale su dvije čahure i jedno zrno metka. Dokazi su to za uspoređivanje s pronađenim pištoljem. 'To je na mjestu oduzeto uz potvrde, on je na mjestu to potpisao i time prihvatio vlasništvo nad pištoljem i cigaretama', rekao je Željko Prša, načelnik policijske postaje Zaprešić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Priveden zbog skitnje VIDEO: 'Prvo je bježao, pa nas odveo u sjenik' Slika nije dostupna Otkriveni mnogi detalji Ubojica ušao u zgradu s Ivanom pa ju ubio!

Policija je prvom balističkom analizom povezala pištolj iz sjenika s čehure s mjesta ubojstva. Analiza je trajala dva mjeseca. Zašto? 'Ili pištolj nije na vrijeme dostavljen na vještačenje ili su mehanički tragovi na zrnima i čahurama bili loši i teško usporedivi pa je tražena pomoć nekog drugog centra', rekao je Rade Stojanović, sudski vještak za oružje i balistiku. 

>> Ubojstvo Ivane splet nesretnih okolnosti?

>> VIDEO: 'Prvo je bježao, pa nas odveo u sjenik'

'Nije to bila nikakva žurna procesura i zato je potrajalo. Morate znati da iz cijele Hrvatske sve što se zaplijeni ide na jednu adresu', rekao je Prša. Za desetak dana znat će se i je li na odjeći osumnjičenog pronađen dodatni dokaz ubojstva Ivane Hodak. 

Javnost bune izjave očevidaca na dan ubojstva. 'Čuli smo neki zvuk, samo je preletio. Jedan susjed nam je rekao da se radi o muškarcu 30 do 35 godina u sivoj jakni', rekla je susjeda.
Iako loše snimke sigurnosnih kamera sada kada se zna kakvu osobu traže mogle bi povezati ubojicu s mjestom i vremenom zločina. Time bi se srušile sve sumnje šire javnosti. Ovakve poruke najčešći su komentari građana: 'Netko je čekao 14 godina da se osveti...ma daj. Kaj oni snimaju film?? Za njim nitko neće žaliti, nitko se za njega neće boriti, obećali mu krevet i redovitu klopu u zatvoru i čovjek 'priznao'.

Prije 11 dana državni je vrh upoznat s napretkom u istrazi. Policija se pohvalila pronalaskom oružja točnije značajnog traga. Vjerovali su da će preko skitnice doći do ubojice. I same je iznenadilo - skitnica jest ubojica. 'On nije ništa htio proznati za pištolj je govorio da ga je nabavio od nepoznate osobe prije dva tjedna na području Zaprešića', rekao je Prša. Lagao je i zagrebačkim policajcima koji su ga uhitili prije dva dana. Tvrdio je kako nema veze s pištoljem. Ipak je priznao i otkrio motiv. Priči o brutalnom ubojstvu koje je i predsjednik države nazvao mafijaškim došao je kraj. Pemijer Sanader smjenio je ministre zbog bolje borbe s organiziranim kriminalom. A boriti se treba, čini se, sa skitnicama.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene