Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posjetitelji oduševljeni

ZIMSKA IDILA Najstariji Park prirode u Hrvatskoj zasjao novim sjajem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Blagdanski vikend na istoku Hrvatske dobro je došao za obilazak Parka prirode Kopački rit. Najstariji Park prirode u zemlji ove je godine zasjao novim sjajem!

Prepoznalo je to 30 tisuća posjetitelja koji su uživali u flori i fauni baranjskog kraja. Obnovljen je prijamni centar u koji je uloženo više od 15 milijuna kuna, ali i izgrađen novi multimedijalni centar koji posjetiteljima kroz interaktivne sadržaje nudi nova znanja.

Pročitajte i ovo Uvode se kamere zbog bacanja smeća u prirodu - 1 Kad neće milom, onda će silom Općine uvele videonadzor: Ljudima koji bacaju smeće u prirodu na kućne adrese će stizati kazne Rat (Foto: Guliver/Thinkstock) Poharane zone Kolateralnoj žrtvi ratova prijeti izumiranje

Božićnu čaroliju zamijenila je čarolija prirode. 'Vidjeli smo Kormorane do sada, bila je i jedna velika ptica. S velikim rasponom krila pa pretpostavljamo da je riječ o čaplji', rekao je posjetitelj Parka prirode Kopečki Rit, Vid iz Zagreba.

'Mislim da je jako vrijedno vidjeti ptice koje žive samo ovdje', kazala je Sonja iz Zagreba.

CENTAR MILIJUNSKIH ULAGANJA Hrvatsko selo postaje posebna atrakcija

Ni magla im nije uspjela pokvariti ugođaj.

'A to je nekako posebnost koju priroda nudi u ovo doba godine i treba ju iskoristiti jer i to ima svoje čari', kazao je Ivan Kristijan Majić iz Kopačeva.

Poslije vožnje, šetnja i obilazak parka. Od pogleda znatiželjnih posjetitelja, skrivali su se labudovi. Drvenom šetnicom u Kopačkom ritu prošetalo je ove godine 30 tisuća posjetitelja. Dugačka je 2 i pol kilometra, a napravljena je prema uzoru na turski most kojega je gradila vojska Sulejmana Veličanstvenog. Park prirode ove je godine doživio renesansu.

'Posjetitelji već na samom ulazu mogu se upoznati sa osnovnim karakteristikama parka i osnovnim fenomenom parka sa florom i faunom', rekla je Ružica Marošić, voditeljica PP Kopački rit.

'Moderan muzej. Pogotovo za djecu. Ima interaktivnih sadržaja. Stvarno je zanimljivo. Oduševljena sam', kazala je posjetiteljica Senata Majić iz Kopačeva.

Obitelj Majić često je u ovom zaštićenom raju. Ponajviše zbog najmlađeg člana.

'Ovdje smo nekoliko puta tjedno. Nedaleko odavde živimo, a njemu je sve to i poznato pa uživa kada ovdje dođemo', rekao je Ivan Kristijan Majić. I novoga će ovdje biti još mnogo, u godini koja dolazi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene