Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Grand Prix CIFFT

'Oda radosti' osvojila prestižnu nagradu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Promotivni film Hrvatske turističke zajednice 'Oda radosti' nagrađen je prestižnom nagradom 'Nominee for the Grand Prix' kao jedan od najboljih turističkih filmova na svijetu.

Na festivalu Grand Prix CIFFT (Comité International des Festivals du Film Touristique) održanom 30. studenog u Beču ove je godine nagradu primilo ukupno 8 filmova. Nagradu Grand Prix osvojila je Švicarska, a uz Odu radosti još je 6 turističkih filmova dobilo nagradu 'Nominee for the Grand Prix' jer su tijekom godine sakupili najveći broj bodova na 14 festivala u konkurenciji od 1.400 filmova.

Pročitajte i ovo Ilustracija zaostajemo za prosjekom Objavljeni su podaci o BDP-u, izjednačeni smo s Mađarskom i na začelju smo EU-a Ris na području Parka prirode Učka Lijepo iznenađenje U Parku prirode Učka snimljena je rijetka "velika zvijer": Ova divlja životinja na tom području nije viđena desetljećima

'Oda radosti' snimljena je za potrebe promidžbe turizma te dodatnog akcentiranja skorog ulaska Hrvatske u Europsku uniju. Film svojom dojmljivom vizualizacijom putovanja kroz sve hrvatske regije prikazuje našu bogatu kulturnu i prirodnu baštinu koja najbolje dolazi do izražaja kroz spoj tradicionalnog i suvremenog.

Čelistica Ana Rucner kao glavna protagonistica ujedno je i dala ideju za film. Redatelj filma je Hrvoje Hribar, snimatelj Mirko Pivčević, a u filmu sudjeluju i Zagrebačka filharmonija, zbor Ivan Goran Kovačić te Stjepan Večković na tradicionalnim etno instrumentima.

Dobitnici nagrada Grand Prix CIFFT su samo oni filmovi koji su osvojili najveći broj bodova na svih 14 svjetskih festivala u organizaciji CIFFT-a tijekom godine dana.

>>Naša obala hit destinacija

'Oda radosti' je do sada osvojila brojne nagrade na turističkim festivalima diljem svijeta.


- Nagradu 'Das goldene Stadttor' (turistički oskar) u Berlinu, Njemačka,


- Nagradu za najbolji promidžbeni turistički film na festivalu u Varšavi, Poljska,


- Grand Prix u Lecce-u, Italija,


- 2. mjesto na festivalu u Karlovym Varyma, Češka,


- nagradu za najbolju fotografiju u Barcelosu, Portugal,


- nagradu za najbolji scenarij u Velikom Gradištu, Srbija,


- specijalnu nagradu na festivalu u Bukureštu, Rumunjska,


- 2 nagrade: za najbolji internacionalni promotivni film do 7 minuta te najbolji hrvatski turistički film do 7 minuta na Zagreb Tourfilm festtivalu,


- festivalsku nagradu za najbolji promotivni turistički film festivala na 15. International Tourfilm festivalu ITF'CRO u Solinu.

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene