Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sumnje o krivotvorenju

MUP: Glasnogovornici Kraljević-Gudelj služba prestala po sili zakona

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo unutarnjih poslova izvijestilo je da je glasnogovornici splitsko-dalmatinske Policijske uprave Marini Kraljević-Gudelj prestala služba po sili zakona, a rješenje je donio ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić pošto su dobili službeni dopis obrazovne institucije da ona nije u evidencijama diplomanata.

Novinare je o izvanrednom otkazu zbog sumnje da je krivotvorila diplomu danas izvijestila sama Marina Kraljević-Gudelj. Iz MUP-a su poslijepodne to potvrdili i priopćili da joj je rješenjem ministra unutarnjih poslova s današnjim danom prestala služba po sili zakona.

Zakon o državnim službenicima propisuje da službeniku koji u vrijeme kad je primljen u državnu službu nije ispunjavao uvjete propisane tim ili drugim zakonom, ili ako je u vrijeme kad je primljen u državnu službu postojala zapreka za to propisana tim zakonom, s danom kad se to dozna prestaje državna služba po sili zakona, priopćio je MUP.

>> Marina Kraljević Gudelj dobila otkaz: 'U šoku sam, ne znam kako sam došla doma!'

Marina Kraljević-Gudelj tvrdi kako nije krivotvorila diplomu zagrebačkoga Filozofskog fakulteta na kojemu je diplomirala 1996. i stekla zvanje profesorice engleskog jezika i književnosti i etnologije. Bivša glasnogovornica policije, koja je taj posao u Splitu radila proteklih sedam godina, najavila je da će se boriti kako bi dokazala da nije kriva.

Mediji pišu da se navodno krivotvorenje otkrilo tijekom sigurnosne provjere za ured Vijeća za nacionalnu sigurnost u koji je Kraljević-Gudelj trebala prijeći. Navodno je na zagrebačkom fakultetu pod brojem diplome Marine Kraljević-Gudelj upisana druga osoba. Po medijskim izvješćima, Kraljević-Gudelj nitko nije zvao na razgovor i nije imala mogućnost obrane te je otkaz dobila bez najave i saznanja da se protiv nje vodi bilo kakav postupak.

Glasnogovorničke poslove u splitskoj policiji do daljnjega preuzima policijska službenica za odnose s javnošću Željka Radošević.(Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Podnesena kaznena prijava Party za pamćenje: Fotografirala se s ponosnim roditeljima nakon diplome, a onda je profesor vidio fotografiju Slika nije dostupna 2019. poništena prva diploma Policijska racija u sjedištu OSA-e: Šef obavještajne službe u BiH radio s diplomom fantomskog sveučilišta?

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene