Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

MUP kaže kako je dobio potvrdu fakulteta da Marine Kraljević Gudelj nema u evidenciji diplomanata.


Marini Kraljević Gudelj, glasnogovornici PU splitsko dalmatinske, jutros je uručen otkaz. Njezina diploma nije prošla sigurnosnu provjeru i označena je kao neoriginalna, rekla nam je u telefonskom razgovoru.

Vezani članci Policija / Ilustracija Smijenjen šef zadarske krim policije, objavljeni detalji: Vozio pod utjecajem alkohola, nije bio na dužnosti... Hitna pomoć, ilustracija Dvije maloljetne osobe otrovale se ugljikovim monoksidom: Plin istjecao iz bojlera i širio se u spavaće sobe

"Ja se osjećam grozno, samo to mogu reći. Bila sam u šoku, ne znam uopće kako sam došla doma. Ovo je jedna jako ružna i ponižavajuća stvar", izjavila je sada već bivša glasnogovornica PU splitsko dalmatinske koja je sve sumnje opovrgnula.

>> Afera lažna diploma: Punih 6 godina radio na osnovi potvrde

U dopisu Ministarstva unutarnjih poslova piše kako su zaprimili službeni dopis obrazovne institucije da se Marina Kraljević Gudelj ne nalazi u evidencijama diplomanata.

>> Pročelnica ureda župana dobila otkaz zbog 'nevjerodostojne diplome'

U MUP-u je radila gotovo 8 godina, a diploma joj je i ranije bila na sigurnosnoj provjeri, kada je počinjala raditi u Sigurnosno obavještajnoj agenciji, rekla nam je Gudelj.

"Ne mogu vam opisati koliko je sve to ružno, ali ja vjerujem u pravnu državu i vjerujem da će sve doista biti u redu", zaključila je. Gudelj kaže da nije poklonica teorija zavjere i ne želi spominjati političke konotacije, već vjeruje da je samo riječ o grešci.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.