Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zdravlje na 1. mjestu

Movember: I zagrebački Medvjedi pridružili se akciji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Brkovi i brada pitanje su osobnog stila i ovise o trendovima. Ipak - u mjesecu studenom brkovi su pravi hit. Zbog humanitarnog cilja akcije Movember, nose ih muškarci diljem svijeta.

Na taj način žele upozoriti koliko je važna briga o vlastitom zdravlju. Brkove Mohamed ovoga puta ne želi dirati. Baš poput milijuna muškaraca diljem svijeta. 'Brkovi su mi super', rekao je Mohamed. A super mu je, kaže, i sudjelovati u akciji MOVEMBER!

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nema brijanja I 'Medvjedi' će biti brkati: Popularni hokejaši opet sudjeluju u Movemberu! Slika nije dostupna Počeo je Movember! Milijuni ljudi, jedan cilj: Brkovima do zdravlja!

'Super je ova akcija. Sretan sam što mogu biti dio nje', dodaje Mohamed. I zagrebački su Medvjedi, već drugu godinu za redom, ujedinjeni u borbi protiv malignih bolesti. Hokejašu Marku Šakiću se već naziru brkovi.

'Cijela momčad pušta brkove i nakon toga, borimo se protiv raka prostate. Time i prikupljamo novce naravno, za borbu protiv te bolesti', kaže Šakić.

>> Nevenka Bečić: 'Na muškarcu prvo vidim oči, a ne njegove brkove!'

Pripadnici jačeg spola svoje slobodno vrijeme rado provode u igranju kompjutorskih igrica ili u druženju s prijateljima. No, trebalo bi pronaći vremena i za odlazak liječniku.

Statistike kažu da od tumora češće obolijevaju muškarci nego žene. 'Muškarci najčešće obolijevaju od raka pluća. Nažalost, većina su još uvijek pušači. Nakon raka pluća, najviše se obolijeva od raka debelog crijeva. Na trećem mjestu je rak prostate, pa onda rak mokraćnog mjehura, rak želuca', rekla je Ilona Sušac, specijalistica onkologije i radioterapije.

Svake godine oko 13.000 muškaraca oboli od nekog oblika tumora, a 8.000 ih umre. Prevencija je itekako važna. 'Najgore rizične čimbenike definitivno možemo ukloniti, kao što su pušenje, kao što je debljina. Potom sprječavanje različitih infekcija, spolno prenosivih bolesti. A kao vrlo važan čimbenik jest stres', dr. Sušac. Mohamedu stres nestaje, kaže, čim u ogledalu uoči svoj odraz - s brkovima na licu!

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene